POS... παντού: Τα βήματα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στο πλαστικό χρήμα ποντάρει η κυβέρνηση ώστε να περιορίσει κι άλλο την φοροδιαφυγή και να βρει δημοσιονομικό χώρο για μέτρα. Έτσι με την προσδοκία ότι θα ξεπεράσουν τα 60 δισ. ευρώ οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα ο σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της υποχρεωτικότητας της χρήσης POS και σε όσους κλάδους έχουν μείνει εκτός του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα αντιπροσωπεύουν το 30%-40% των συνολικών και κάθε κίνηση ανόδου θα φέρει έξτρα χώρο.

Πέρα, έτσι από την επέκταση των POS αλλά και των ταμειακών μηχανών στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας

ετοιμάζεται η online διασύνδεση των ταμειακών με τα POS και η αποστολή των στοιχείων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ αλλά και η επέκταση της εφαρμογής «Appodixi» που βοηθά τον εντοπισμό των “πειραγμένων” αποδείξεων.

Αναλυτικά η φορολογική διοίκηση προωθεί:

Υποχρεωτική εγκατάσταση των συσκευών ηλεκτρονικών χρεώσεων POS παντού, σε όλους του κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων πχ γυμναστήρια, φροντιστήρια, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, κινηματογράφοι, θέατρα, ενοικιάσεις οχημάτων. Επίσης δεν υπάρχει υποχρέωση εγκατάστασης POS στα περίπτερα ή τα ταξί.

Ψηφιακή Οnline διασύνδεση των ταμειακών με τα POS από τις αρχές του 2023 για να έχουν οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα για το ύψος και το χρόνο έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης και τον τρόπο πληρωμής από το πελάτη και έτσι θα μπορούν να εντοπίζουν κρούσματα απόκρυψης εισοδήματος και κλοπής ΦΠΑ από όσους δεν εκδίδουν απόδειξη.

POSεφορίαταμειακέςαποδείξειςφοροδιαφυγήκάρτεςπληρωμές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα