Porsche: Από την ανώτατη τιμή ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής

Στο υψηλότερο επίπεδο του εύρους διακύμανσής της εκτιμάται πως θα οριστεί η τιμή εκκίνησης της μετοχής της Porsche AG, κατά την πρεμιέρα της διαπραγμάτευσης της την Πέμπτη (29/9).

Η IPO της Porsche είναι έτοιμη να επιτύχει τη μέγιστη στοχευμένη τιμή της, σε μια συμφωνία που θα αποτιμούσε τον εμβληματικό κατασκευαστή αυτοκινήτων σε περισσότερα από 75 δισ. ευρώ (72 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η δημόσια προσφορά

ύψους 9,4 δισ. ευρώ, για το 12,5% της εταιρείας υπερκαλύφθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Όπως αναφέρει ο Wall Street Journal, το εύρος της τιμής της μετοχής της Porsche ορίζεται στα 76,50 με 82,50 ευρώ.

Τέσσερις τεράστιοι διεκδικητές -η Qatar Investment Authority, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, η T. Rowe Price και η ADQ- έχουν δεσμευτεί από κοινού να αναλάβουν έως και 3,7 δισ. ευρώ από την IPO.

Οι θεσμικοί επενδυτές ενημερώθηκαν τη Δευτέρα ότι οι παραγγελίες για μετοχές της μάρκας Porsche της Volkswagen υπερβαίνουν ήδη το σύνολο των διαθέσιμων στην προσφορά στα 82,50 ευρώ το καθένα, ή στην κορυφή της σειράς, σύμφωνα με υλικό μάρκετινγκ για την IPO. Η Porsche πρόκειται να συγκεντρώσει περίπου 9,4 δισ. ευρώ από έκδοση 113,9 εκατομμυρίων μετοχών.

Οι επενδυτές έχουν προθεσμία μέχρι την Τετάρτη στη 1 μ.μ. ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο για παραγγελίες. Η τιμολόγηση θα ακολουθήσει αργότερα εκείνη την ημέρα και οι μετοχές της Porsche πρόκειται να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση την Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η δημόσια εγγραφή της Porsche είναι έτοιμη να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια λόγω του ισχυρού ρεκόρ κερδών της αυτοκινητοβιομηχανίας, λένε τραπεζίτες και επενδυτές.

Αναλυτές δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με το μέγεθος της επιτυχίας για τον γερμανικό όμιλο, δεδομένου πως άλλες δημόσιες προσφορές από εταιρείες πολυτελών οχημάτων, όπως η Aston Martin και η Ferrari, έχουν τύχει πολύ χαμηλότερης ανταπόκρισης.

IPOPorscheμετοχέςτιμή εκκίνησηςδημόσια προσφορά
Keywords
Τυχαία Θέματα