Queen Mary 2: Συνεχίζει την κρουαζιέρα παρά τα 10 κρούσματα

Το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2 της Cunard Line έφτασε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της εβδομάδας σηματοδοτώντας την πρώτη τακτικά προγραμματισμένη διέλευση από τον Ατλαντικό σε σχεδόν δύο χρόνια και αποκαθιστώντας μια παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1840.

Ενώ η προσέλευση επιβατών στον Ατλαντικό έχει μειωθεί σημαντικά από την εποχή της ακμής του, η 23μηνη απουσία ήταν η μεγαλύτερη αναστολή από την επανέναρξη της υπηρεσίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ξεκινώντας το 2004, το Queen Mary 2

τιμολογήθηκε ως υπερωκεάνιο που σχεδιάστηκε για τη διέλευση των πιο δύσκολων συνθηκών στον Ατλαντικό καθώς και για να λειτουργεί ως παγκόσμιο κρουαζιερόπλοιο. Με χωρητικότητα 149.000 gt και ικανό να φιλοξενήσει 2.691 επιβάτες και 1.250 μέλη του πληρώματος, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία στον κόσμο και θεωρείται η λογική διάδοχος των διάσημων πλοίων του Cunard.

Αναχώρησε για τελευταία φορά από τη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2020 σε μια παγκόσμια κρουαζιέρα που ματαιώθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν στον Ειρηνικό. Αποβίβασε τους περισσότερους από τους επιβάτες στην Αυστραλία όταν η πανδημία έπληξε τη βιομηχανία κρουαζιέρας και έκανε το μακρύ ταξίδι πίσω στην Αγγλία επιστρέφοντας τον Απρίλιο του 2020. Το Queen Mary 2 παρέμεινε αδρανές μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Η επιστροφή στον Ατλαντικό ήρθε παρά τις διάφορες αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 1.473 επιβάτες τελικά επιβιβάστηκαν στο Queen Mary 2 στο Southampton που αναχώρησε στις 13 Δεκεμβρίου. Όλοι οι επιβάτες έπρεπε να εμβολιαστούν πλήρως για τη COVID-19 και εξετάστηκαν για τον ιό πριν από την επιβίβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, το Queen Mary 2 ανέφερε ότι 10 επιβάτες, ωστόσο, είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό και είχαν τεθεί σε απομόνωση. Στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων της Cunard και σε συμφωνία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ζητήθηκε από τους 10 επιβάτες να αποβιβαστούν στη Νέα Υόρκη και μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της πόλης, όπου θα παραμείνουν μέχρι να βγουν αρνητικοί.

Πολλοί από τους άλλους επιβάτες του Queen Mary 2 μένουν στο πλοίο που αναχωρεί για μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Η Cunard αναφέρει ότι όλοι θα υποβληθούν ξανά σε τεστ για τον ιό. Οι επιβάτες που πρέπει να αποβιβαστούν στη Νέα Υόρκη θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν ξανά στο πλοίο για το υπερατλαντικό πέρασμα της επιστροφής προς το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο, αφού το τεστ τους είναι αρνητικό.

Το τρέχον πρόγραμμα της Cunard για το Queen Mary 2 απαιτεί περιορισμένη επανέναρξη της υπηρεσίας στον Ατλαντικό. Μετά την κρουαζιέρα στην Καραϊβική, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη αναχωρώντας για την Αγγλία στις 3 Ιανουαρίου 2022. Μη μπορώντας να κάνει την παραδοσιακή χειμερινή κρουαζιέρα στον κόσμο λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας, το Queen Mary 2 θα πραγματοποιήσει σύντομες ευρωπαϊκές κρουαζιέρες και πρόσθετη κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Το επόμενο πέρασμά στη Νέα Υόρκη έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο.

QUEEN MARYκρουαζιέραΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα