Record deal για την Intel στο Ισραήλ- Επενδύει $25 δισ.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ, Intel, πρόκειται να δαπανήσει 25 δισ. δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο στο Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή (18/6) ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη διεθνή επένδυση στη χώρα.

Το εργοστάσιο στην Kiryat Gat πρόκειται να ανοίξει το 2027, να λειτουργήσει τουλάχιστον έως το 2035 και να απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ. Το deal

προβλέπει ότι η Intel θα πληρώσει φορολογικό συντελεστή 7,5%, από 5% που είναι σήμερα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν πέντε δεκαετιών που δραστηριοποιείται στο Ισραήλ, η Intel έχει εξελιχθεί και έχει γίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης και εξαγωγέας ιδιωτικού τομέα της χώρας και ηγέτης της τοπικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών και πληροφοριών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το 2017, η Intel αγόρασε την Mobileye Global που εδρεύει στο Ισραήλ, η οποία αναπτύσσει προηγμένα συστήματα υποστήριξης για οδηγούς, έναντι 15 δισ. δολαρίων. Η Intel κυκλοφόρησε το Mobileye πέρυσι, επισημαίνει το Reuters.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία σε τηλεοπτικές δηλώσεις στο υπουργικό του συμβούλιο, ο Νετανιάχου την χαρακτήρισε «ένα τεράστιο επίτευγμα για την ισραηλινή οικονομία -90 δισ. σέκελ (25 δισ. δολάρια)- τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ από διεθνή εταιρεία στο Ισραήλ».

Σε δήλωσή της, η Intel ανέφερε ότι οι δραστηριότητές της στο Ισραήλ «έπαιξαν κρίσιμο ρόλο» στην παγκόσμια επιτυχία της εταιρείας. «Η πρόθεσή μας να επεκτείνουμε την παραγωγική ικανότητα στο Ισραήλ καθοδηγείται από τη δέσμευσή μας να καλύψουμε τις μελλοντικές κατασκευαστικές ανάγκες... και εκτιμούμε τη συνεχή υποστήριξη της ισραηλινής κυβέρνησης», ανέφερε η Intel.

τσιπΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΜπενιαμίν ΝετανιάχουKIRYAT GATMOBILEYE GLOBAL
Keywords
Αναζητήσεις
record-deal-gia-tin-intel-sto-israil--ependyei-25-dis.htm
Τυχαία Θέματα