Salesforce: Περικοπές μπόνους σε όσους δεν επιτύχουν στόχους εκπαίδευσης

23:44 7/2/2024 - Πηγή: Reporter

Κορυφαίο στέλεχος της Salesforce φέρεται να έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο υπονοούσε ότι οι εργαζόμενοι θα είχαν οικονομικές επιπτώσεις εάν δεν κατάφερναν να επιτύχουν έναν εσωτερικό στόχο εκπαίδευσης.

«Ελπίζω όλοι σας να είστε rangers - αν όχι, καλύτερα να ξεκινήσετε αν θέλετε τις μετοχές και το μπόνους σας», έγραψε ο Srini Tallapragada, πρόεδρος και επικεφαλής μηχανικός της Salesforce, σε ένα email που στάλθηκε στους

άμεσους υφισταμένους του στις 10 Ιανουαρίου και το οποίο είδε το Business Insider.

Η Salesforce δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το ζήτημα.

Η Salesforce είχε θέσει ως στόχο όλοι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν την ιδιότητα του «ranger» στο Trailhead, το λογισμικό εσωτερικής εκπαίδευσης της εταιρείας, εντός του 2023. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το 91,4% των εργαζομένων πέτυχε τον στόχο.

Για να γίνει κάποιος ranger απαιτείται η συγκέντρωση 50.000 πόντων στο Trailhead, που κερδίζονται με την ολοκλήρωση διαφόρων εκπαιδευτικών ενοτήτων, κουίζ και τεστ. Το Trailhead έχει 12 επίπεδα με το επίπεδο «ranger» να είναι το έβδομο.

Τον Ιανουάριο, οι υπάλληλοι της Salesforce μπήκαν σε ένα εταιρικό κανάλι (ομαδική συνομιλία) στο Slack για να συζητήσουν για μια επερχόμενη προθεσμία για την επίτευξη του στόχου «ranger». Ένας υπάλληλος ανέφερε μια «φήμη» ότι στους υπαλλήλους που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την ιδιότητα του ranger θα παρακρατούνταν τα μπόνους τους.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Marc Benioff, φαίνεται να ανήκει στη μειοψηφία των εργαζομένων της εταιρείας που δεν απέκτησαν την ιδιότητα του ranger το 2023. Ένα στιγμιότυπο του προφίλ του Benioff που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη έδειξε ότι είναι «scout», πράγμα που σημαίνει ότι έχει μηδέν πόντους στο Trailhead.

Η Salesforce σχεδιάζει να απολύσει 700 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η μείωση του προσωπικού έρχεται μετά από ένα χρόνο επιθετικών περικοπών κόστους και μαζικών απολύσεων, στις αρχές του 2023, οι οποίες μείωσαν το εργατικό δυναμικό της εταιρείας κατά 10%.

Ο αριθμός των υπαλλήλων της Salesforce και το σχετικό κόστος διογκώθηκαν, καθώς η ζήτηση για λογισμικό cloud σημείωσε έκρηξη στο αποκορύφωμα της remote εργασίας που πυροδότησε η πανδημία COVID-19. Στα τέλη του 2022, τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας τέθηκαν υπό εξέταση από επενδυτές.

Ο Benioff, ο οποίος για πάνω από δύο δεκαετίες ηγείτο της Salesforce με τη νοοτροπία της ανάπτυξης με κάθε κόστος, τον τελευταίο χρόνο ανέπτυξε ταχύτητα για να επικεντρωθεί στο τελικό αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της εταιρείας, η μέχρι πρότινος χαλαρή κουλτούρα της εταιρείας έχει γίνει όλο και πιο σκληρή και καθοδηγούμενη από τις επιδόσεις. Ο ίδιος ο Benioff έχει αποδώσει τα αυξανόμενα κέρδη της εταιρείας στην «κουλτούρα της απόδοσης».

Η Salesforce ξεκίνησε το νέο οικονομικό έτος την 1η Φεβρουαρίου και αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και τα αποτελέσματα του πλήρους οικονομικού έτους τον Μάρτιο.

#Salesforce #μπόνους #Περικοπές #ΣΤΟΧΟΙ_ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
salesforce-perikopes-bonous-se-osous-den-epitychoun-stochous-ekpaidefsis.htm
Τυχαία Θέματα