Samsung Pay: Διακοπή συνεργασίας με το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir

Η υπηρεσία πληρωμών Samsung Pay, που ανήκει στη νοτιοκορεατική Samsung Electronics, θα σταματήσει να εξυπηρετεί τις εθνικές κάρτες πληρωμών Mir της Ρωσίας από τις 3 Απριλίου.

Οι κάρτες πληρωμών που εκδίδει η Mir απέκτησαν μεγαλύτερη αξία από τότε που οι αμερικανικές ανταγωνιστικές κάρτες σταμάτησαν να εκδίδονται στη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και οι κάρτες που είχαν εκδοθεί

στη Ρωσία έπαψαν να ισχύουν στο εξωτερικό. Τον Φεβρουάριο (του 2024) οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταξύ άλλων και στο Εθνικό Σύστημα Καρτών Πληρωμών (NSPK), το οποίο διαχειρίζεται τις κάρτες Mir.

«Από τις 3 Απριλίου 2024, η προσθήκη και η χρήση καρτών Mir στο Samsung Pay δε θα είναι διαθέσιμη», ανέφερε η Samsung Pay σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της. «Η δυνατότητα προσθήκης και χρήσης καρτών club/καρτών επιβράβευσης στην εφαρμογή Samsung Pay συνεχίζει αμετάβλητη».

Η Samsung Pay ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες της θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Λευκορωσία, στην οποία έχουν, επίσης, επιβληθεί βαριές κυρώσεις από τη Δύση.

Η NSPK επιβεβαίωσε ότι η χρήση των καρτών Mir στην εφαρμογή Samsung Pay θα ανασταλεί από τις 3 Απριλίου. «Η υπηρεσία πληρωμών που είναι προεγκατεστημένη στα smartphones της Samsung αναστέλλει τη συνεργασία της με το σύστημα πληρωμών Mir», δήλωσε η NSPK, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή Mir Pay είναι ακόμα διαθέσιμη στο RuStore, μια ρωσική εφαρμογή για χρήστες Android, και το Android App Gallery.

Όπως επιβεβαίωσε το πρακτορείο Reuters, η εφαρμογή Mir Pay app δεν είναι διαθέσιμη στο Apple Store και το Google Pay.

«Σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν τη ζωή των Ρώσων, οι Αμερικανοί συντονίστηκαν με τους Κορεάτες» έγραψε στο Telegram ο Αντόν Γκορέλκιν, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών και επικοινωνιών.

#SAMSUNG_PAY #MIR #ΡΩΣΙΚΟ_ΣΥΣΤΗΜΑ_ΠΛΗΡΩΜΩΝ #ΔΙΑΚΟΠΗ_ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΔΥΤΙΚΕΣ_ΚΥΡΩΣΕΙΣ #Ρωσία #Ουκρανία #πόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα