Shell: Αύξηση 50% στην παγκόσμια ζήτηση LNG έως το 2040

Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% έως το 2040, καθώς ο κόσμος «στρέφεται» σε καθαρότερα καύσιμα, δήλωσε η Shell στο νέο ετήσιο outlook για το LNG.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο «έχει κορυφωθεί σε ορισμένες περιοχές και σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να πιάσει νέες κορυφές μετά το 2040», αν και θα συνεχίσει

να αυξάνεται καθώς η Κίνα και οι αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες μεταβαίνουν από τον άνθρακα στο σχετικά καθαρότερο φυσικό αέριο, αναφέρει η έκθεση.

Η Shell ανέφερε ότι η ζήτηση για LNG θα φθάσει τους 625-685 εκατ. τόνους το 2040 από 404 εκατ. τόνους το 2023, σε μία χαμηλότερη πρόβλεψη συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν σημείωνε πως η ζήτηση για LNG θα φτάσει τους 650-700 εκατ. τόνους.

Το report προβλέπει μια ισορροπία μεταξύ της αυξανόμενης ζήτησης και της νέας προσφοράς, ωστόσο αναφέρει πως θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές εισαγωγής φυσικού αερίου.

«Μεσοπρόθεσμα, η κρυμμένη ζήτηση για LNG, ειδικά στην Ασία, πρόκειται να καταναλώσει τη νέα προσφορά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας», αναφέρει το report.

«Η Κίνα ενδέχεται να κυριαρχήσει στην αύξηση της ζήτησης για LNG αυτή τη δεκαετία, καθώς η βιομηχανία της επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα μεταβαίνοντας από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell Energy, Steve Hill.

#SHELL_ENERGY #υγροποιημένο_φυσικό_αέριο
Keywords
Τυχαία Θέματα