Shell: Προ των πυλών deal $1 δισ. με Saudi Aramco

19:42 6/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η Shell βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Saudi Aramco προκειμένου να πουλήσει τις δραστηριότητές της στα πρατήρια καυσίμων στη Μαλαισία, σε μια συμφωνία αξίας έως και 1 δισ. δολαρίων, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα.

Η Shell κατέχει εξ ολοκλήρου περίπου 950 πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα, ενώ μόνο η κρατική Petronas της Μαλαισίας λειτουργεί μεγαλύτερο δίκτυο, η οποία

παράλληλα πουλά βιομηχανικά λιπαντικά, παράγει αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις υπεράκτιες πολιτείες Sarawak και Sabah και είναι κοινοπρακτικός εταίρος σε δύο επιχειρήσεις εμπορίας υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2023 για ένα πιθανό deal 844 εκατ. με 1,06 δισ. δολαρίων, το οποίο ενδέχεται να οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με report που επικαλείται το Reuters.

Η προσπάθεια της Shell να πουλήσει τα πρατήρια καυσίμων στη Μαλαισία έρχεται σε συνέχεια της κίνησής της να πουλήσει το διυλιστήριό της στο νησί Bukom στη Σιγκαπούρη, το οποίο τροφοδοτεί το δίκτυο.

Ξεχωριστά, η Shell σκοπεύει να εγκαταλείψει τις συμμετοχές της στις δραστηριότητες λιανικής, μεταφοράς και διύλισης στη Νότια Αφρική, μετέδωσε τη Δευτέρα η Daily Maverick.

Η εταιρεία έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση αφού επανεξέτασε τις δραστηριότητές της στη Νότια Αφρική, όπου λειτουργεί περισσότερα από 500 πρατήρια καυσίμων και forecourts.

#Reuters #SHELL_ENERGY #Saudi_Aramco #Μαλαισία #Petronas #Νότια_Αφρική
Keywords
Αναζητήσεις
shell-pro-ton-pylon-deal-1-dis-me-saudi-aramco.htm
Τυχαία Θέματα