Sky News: H Mytilineos διερευνά την εισαγωγή της στο LSE

Την πιθανότητα εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange) εντός του 2024 διερευνά η Mytilineos, σύμφωνα με το Sky News.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο όμιλος συνεργάζεται ήδη με τη Citi και τη Morgan Stanley προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η εταιρεία, που έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ.

ευρώ, εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής της στο Λονδίνο, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να είναι επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επί τρεις δεκαετίες σκοπεύει να διατηρήσει τη διαπραγμάτευσή της στην Ελλάδα, ακόμη και μετά την εισαγωγή της στο Λονδίνο με dual listing, αναφέρει πηγή του Sky News.

Τα έσοδά της «εκτοξεύτηκαν» πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος απασχολεί περισσότερους από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως, ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή.

Στη Βρετανία έχει παρουσία για πάνω από 10 χρόνια, κατασκευάζοντας projects ανανεώσιμων πηγών, δικτύου και αποθήκευσης ενέργειας.

Σε περίπτωση που η Mytilineos προχωρήσει στην εισαγωγή στη βρετανική αγορά, θα προσδώσει μια καλοδεχούμενη ώθηση στο LSE τη στιγμή που τίθενται ερωτηματικά για το μέλλον της ως προορισμός για διεθνείς εταιρείες υψηλής ανάπτυξης.

«Η Mytilineos αρνήθηκε να σχολιάσει», καταλήγει το δημοσίευμα του Sky News.

#MYTILINEOS_ENERGY_&_METALS #LONDON_STOCK_EXCHANGE #χρηματιστήριο_του_Λονδίνου #DUAL_LISTING
Keywords
Αναζητήσεις
sky-news-h-mytilineos-dierevna-tin-eisagogi-tis-sto-lse.htm
Τυχαία Θέματα