TedxPanteionUniversity 2022: Mε έμπνευση και επιτυχία

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 6ο TedxPanteionUniversity. Μέσα από την εμπνευσμένη θεματική της «Χρυσής Τομής» ομιλητές από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές πορείες έδωσαν έναυσμα για σκέψη και ενθουσίασαν αλλά και συγκίνησαν ένα κοινό αποτελούμενο από όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Με στρατηγικό συνεργάτη την EUROLIFE-FFH και σε μία ατμόσφαιρα όπου κυριαρχούσε

η ευγένεια, η δημιουργικότητα και η χαρούμενη διάθεση των φοιτητών αναδείχτηκαν οι πολλές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η έννοια της «Χρυσής Τομής». Ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Σπύρος Μοσχονάς την προσέγγισε μέσα από τα ρεύματα της τέχνης για να δώσει τη σκυτάλη στη storyteller Σάσα Βούλγαρη, η οποία «σύστησε» στους ακροατές τα νοήματα που επιχειρούν να προάγουν οι λαϊκές αφηγήσεις.

Η Γιάννα Τζίκα, CEO της ΚΟΝΒΑ, παρουσίασε το προσωπικό της βίωμα μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον στον χώρο των επιχειρήσεων, ενώ η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου έθεσε τον προβληματισμό σχετικά με τα δυσδιάκριτα όρια της «Χρυσής Τομής». Στη συνέχεια η career coach Χριστίνα Δημητριάδου πρόσφερε καθοδήγηση προς την επίτευξη του πολυπόθητου work-life balance.

Μία ακόμη παράμετρο του θέματος υπογράμμισαν οι ηθοποιοί Γιώργος Μακρής και Μιχάλης Οικονόμου μέσα από τη σκοπιά της ισορροπίας στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα κοινωνικά πρότυπα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Παραολυμπιονίκη ποδηλασίας Νίκου Παπαγγελή, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του επαναπροσδιορισμού των ισορροπιών της ζωής μέσα από πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Οι ομιλίες αποδόθηκαν και στη νοηματική γλώσσα από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Νοηματικής Γλώσσας Κρατύλος, ενώ στα ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν informative workshops από τους οργανισμούς My CheckPoint, Edmundo, H3RS και WillYouMarrowMe σχετικά με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα Ακόμη, την εκδήλωση πλαισίωσαν μοναδικά performances από το κωμικό δίδυμο «Μαρμελάδα Φράουλα», το συγκρότημα Yama και τη χορεύτρια Νεφέλη Θεοδότου. Η εκδήλωση έκλεισε με after party.

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το TEDxPanteionUniversity προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη θεμάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν. Και στο 6ο αυτό event υπήρξαν ideas worth spreading σε μια βραδιά well spent.

TEDxPanteionUniversityTEDxΠΑΝΤΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα