Teneo: Σε «τροχιά» ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας η Ελλάδα

Νέο σύντομο σχόλιο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιουνίου κάνει η Teneo, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει με συντριπτική πλειοψηφία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Wolfango Piccoli, Co - President & Director of Research, Political και Policy Risk

Advisory της Teneo, το εκλογικό αποτέλεσμα θα τοποθετήσει την Ελλάδα ξανά σε τροχιά για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο ίδιος, σημειώνει ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραψε μια ηχηρή νίκη στις πρώτες εθνικές εκλογές, έδειξαν ότι το κεντροδεξιό κόμμα θα κερδίσει άνετα περισσότερες από 150 έδρες στη Βουλή.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις» για βελτίωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στο σχόλιο, με το ίδιο να προβλέπεται και για το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, αρκετά μικρότερα κόμματα συναγωνίζονται για να ξεπεράσουν το όριο του 3% ώστε να εισέλθουν στη Βουλή.

Στη συνέχεια, η Teneo σημειώνει ότι η είσοδος περισσότερων «περιθωριακών» κομμάτων θα μπορούσε να περιπλέξει τη νομοθετική διαδικασία τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ θα έδινε επίσης στους προέδρους των κομμάτων τους, μια ευρεία βάση για να εξαπολύσουν λαϊκιστικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.

Για το υπουργικό συμβούλιο

Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στο υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να φέρει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο περισσότερες γυναίκες, νεότερους πολιτικούς και στελέχη εκτός του κόμματος. Παράλληλα, αλλαγές αναμένονται σε όλα σχεδόν τα βασικά υπουργεία.

TENEO INTELLIGENCEεκλογές 2023Νέα Δημοκρατία
Keywords
Αναζητήσεις
teneo-se-trochia-anaktisis-tis-ependytikis-vathmidas-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα