Tsakos: Επιβεβαίωσε την πώληση του aframax Izumo Princess

Η Tsakos Energy Navigation (TEN) επιβεβαίωσε την πώληση ενός «γερασμένου» δεξαμενόπλοιου aframax, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη πλοιοκτήτρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων

και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προχώρησε στην πώληση του Izumo Princess του 2007, κατασκευής Sumitomo, έναντι περίπου 37 εκατ. δολαρίων.

Ο αγοραστής δεν έγινε γνωστός από την εταιρεία, αλλά οι ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων εμφανίζουν το πλοίο χωρητικότητας 105.500 dwt υπό την ιδιοκτησία της Noble Sphere Corp με έδρα τις Σεϋχέλλες, καθώς και τη μετονομασία του σε Thorin.

Η TEN έχει πουλήσει εννέα ακόμα πλοία τους τελευταίους 12 μήνες και πρόσφατα παρέλαβε δεξαμενόπλοια aframax με κινητήρα LNG, καθώς και πέντε σύγχρονα δεξαμενόπλοια από τη Viken Shipping. Η εταιρεία, αυτήν τη στιγμή διαθέτει 74 πλοία, συμπεριλαμβανομένων επτά νεότευκτων που αναμένεται να παραδοθούν.

«Αυτή, η 10η συναλλαγή υπογραμμίζει τη δέσμευση της TEN να αποεπενδύσει από τα περιουσιακά στοιχεία πρώτης γενιάς και να ενισχύσει το «πράσινο» αποτύπωμά της, μέσω της απόκτησης και ναυπήγησης οικολογικών πλοίων τελευταίας τεχνολογίας, για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των blue-chip πελατών μας», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος και επικεφαλής της TEN.

#TEN #Tsakos_Energy_Navigation #πώληση_πλοίου #aframax #IZUMO_PRINCESS #ανανέωση_στόλου
Keywords
Αναζητήσεις
tsakos-epivevaiose-tin-polisi-tou-aframax-izumo-princess.htm
Τυχαία Θέματα