WSJ: Όλες οι προτεινόμενες λύσεις για την Ελλάδα... σημαίνουν χρεοκοπία! - Ποιούς όρους θέτουν Σόιμπλε, Γιούνκερ

(upd 3) Με spread και CDS να σημειώνουν αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά και με τους Ευρωπαίους ηγέτες να πιέζουν τη  χώρα για άμεση λύση ενάντια στο  ελληνικό πρόβλημα, θέτοντας παράλληλα όρους πολιτικής συναίνεσης, ενεργοποίησης αποκρατικοποιήσεων και επιβολής πρόσθετων μέτρων, οι ξένοι έχουν ήδη βγάλει τα συμπέρασματά τους για την κατάληξη της Ελλάδας, θεωρώντας
τετελεσμένο γεγονός τη χρεοκοπία...
Την ίδια στιγμή, η "μπάλα" παίρνει και την υπόλοιπη περιφέρεια, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες εκείνες που θέλουν το ελληνικό πρόβλημα να μεταδίδετα σαν "νόσος" σε όλη την Ευρωζώνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα... δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρει ότι το "τρίπτυχο" Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη του.

Ειδικότερα, "δυσοίωνες" οι εκτιμήσεις του αρθρογράφου  Irwin Stelzer,  καθώς εκτιμά ότι οποιαδήποτε λύση και να ακολουθηθεί για την ελληνική οικονομία, αναφερόμενους στους προτεινόμενους όρους "ανασχεδιασμός", ήπια αναδιάρθρωση", "reprofiling", ή "εθελοντική αναδιάρθρωση", όλες σηματοδοτούν τη χρεοκοπία, η οποία ενισχύει τον κίνδυνο της αποπληρωμής των ομολογιούχων της χώρας σε δραχμές και όχι σε ευρώ.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα παραπάνω κράτη - μέλη της περιφέρειας, δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να αποπληρώσουν το χρέος τους εγκαίρως, ενώ είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην αποπληρώσουν το σύνολό του.

Οι ευρωπαϊκές αρχές παρήγαγαν ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια κρίση ρευστότητας ενώ οι χώρες αυτές είναι αντιμέτωπες με κρίση φερεγγυότητας, υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η λανθασμένη διάγνωση της ασθένειας χειροτερεύει την "ασθένεια", παρατείνοντας την χρονική περίοδο μέχρι μια ορθότερη "διάγνωση".

Ποιους όρους θέτουν Σόιμπλε - Γιούνκερ

Τους όρους για πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, «εάν η αξιολόγηση της τρόικας δείξει ότι χρειάζονται βελτιώσεις» στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, εξέθεσε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο υπουργός ανέφερε πως για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα αποσυρθούν από την Ελλάδα, θα πρέπει η Αθήνα να εξετάσει πρόσθετα μέτρα και θα πρέπει να συμφωνήσουν στην κίνηση οπωσδήποτε η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε πως σε μία τέτοια περίπτωση «θα πρέπει, κατ' αρχήν, οι Έλληνες να δουν τι μπορούν να κάνουν, ώστε με επιπρόσθετες προσπάθειες να ανταποκριθούν στους στόχους».

«Εάν αυτό δεν επαρκέσει και χρειαστεί αλλαγή των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων, αυτό θα είναι εφικτό μόνον αν διασφαλιστεί ότι οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες δεν θα αποσυρθούν από την Ελλάδα και δεν θα επωμιστούν στο τέλος τα πάντα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι» συνέχισε.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει επαρκής διασφάλιση ότι η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει. «Μόνον τότε μπορούμε να εξετάσουμε, σε περίπτωση που χρειαστεί, επιμήκυνση της περ
Keywords
Τυχαία Θέματα