Wall Street: Διπλό ρεκόρ στον απόηχο των θετικών μάκρο

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους δύο μάλιστα να κλείνουν με νέο ιστορικό υψηλό. Οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία, κυρίως αναφορικά με την ανάπτυξη του ΑΕΠ και τη μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,95%

και έκλεισε στις 34.197,08 μονάδες. Παράλληλα, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,59% στις 4.266,70 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,69% στις 14.369,70 μονάδες, καταγράφοντας αμφότεροι νέο ρεκόρ.

Στα μάκρο που οδήγησαν σε νέα κέρδη τις μετοχές της Wall Street, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους με ρυθμό 6,4%.

Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 411.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου.

Τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών έδειξαν αύξηση 2,3% τον Μάιο μετά την πτώση του Απριλίου κατά 1,3%. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% στα 88,1 δισ. δολ. τον Μάιο

Παράλληλα, οι δείκτες κινήθηκαν ακόμη πιο ψηλά μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι επετεύχθη δικομματική συμφωνία για ένα πακέτο επενδύσεων στις υποδομές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η συμφωνία αφορά σε προϋπολογισμό 559 δισ. δολαρίων για τις υποδομές στις ΗΠΑ, ενώ ο συνολικός «πήχης» μπορεί να φτάσει περίπου το 1 τρισ. δολάρια για πάνω από πέντε χρόνια.

Μπάιντενυποδομεςμακροοικονομικά στοιχείαΑΕΠαμερικανική οικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα