Wood & Company: Οι ελληνικές τράπεζες οδεύουν σε εξαιρετική χρονιά

Σε μία «εξαιρετική χρονιά» οδεύουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Wood & Company, η οποία σημειώνει ότι έχουν παρουσιάσει άνοδο 32% από την έναρξη του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Wood & Company, το τρέχον περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό και έτσι υποστηρίζει ότι ο ρυθμός αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ

θα ξεπεράσει τους μέσους όρους της Ευρωζώνης. Ο οίκος αναμένει το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται σε θετικό έδαφος, ακόμη και με την Ευρωζώνη σε ύφεση.

Όπως σημειώνει σε έκθεσή του ο οίκος, οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν αυτή την υπεραπόδοση, ενόψει της ισχυρής ελληνικής μακροοικονομικής ιστορίας, της θετικής επίδρασης από τις αυξήσεις των επιτοκίων, της υγιούς ανάπτυξης των εταιρικών δανείων και των ευνοϊκών τάσεων στην ποιότητα του ενεργητικού.

Έτσι, η Wood & Company έχει αυξήσει τα βασικά λειτουργικά κέρδη και τις εκτιμήσεις της κατά περίπου 10% για το 2023.

Ο βασικός οδηγός είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους. Η αβεβαιότητα τoυ κόστους προβλέψεων εξασθενεί σταδιακά. Η έντονη αύξηση του καθαρού εσόδου από τόκους θα τροφοδοτήσει τη βασική κερδοφορία, παρά την παραδοχή για αύξηση του κόστους κινδύνου.

Νέα top picks

Ο οίκος παρουσίασε και να τα νέα top picks για το 2023. Πιο αναλυτικά:

Alpha Bank: Η σύσταση είναι buy ενώ η τιμή-στόχος είναι στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ πριν.Τράπεζα Πειραιώς: Η σύσταση είναι buy, η τιμή-στόχος στα 3,40 ευρώ από 2,5 ευρώ πριν.Eurobank: Η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ πριν.Εθνική Τράπεζα: Η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στα 6,2 ευρώ από 5,20 ευρώ πριν.ελληνικές τράπεζεςWoodΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα