Αγρότες: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για... εικόνες Γερμανίας και Γαλλίας

21:05 5/2/2024 - Πηγή: Reporter

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα συνεδριάσει και θα λάβει τις αποφάσεις της το μεσημέρι της Τρίτης (6/2), ωστόσο, από τον Πλατύκαμπο σήμανε νωρίτερα συναγερμός για κινητοποιήσεις που θα θυμίσουν Γερμανία και Γαλλία!

Οι Έλληνες αγρότες παρά τα έξτρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δηλώνουν πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι και πως είναι μονόδρομος για αυτούς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επανέλαβε τη Δευτέρα (5/2) πως ο

Πρωθυπουργός κατανοεί τα προβλήματά τους, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να τους ενισχύσει περαιτέρω.

Υπάρχει συνεπώς διάσταση απόψεων και οι αγρότες δεν υποχωρούν. Την Τρίτη θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους, ωστόσο, από τον Πλατύκαμπο διαφαίνονται οι άγριες διαθέσεις τους.

«Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε από την πλευρά του: «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουγού, θα προταθεί η κλιμάκωση, με την έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να διαμαρτυηθούμε για την επιβίωσή μας. Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

#αγροτες #κινητοποιήσεις #ΕΛΛΑΔΑ #μέτρα #μπλόκα #Γερμανία #Γαλλία
Keywords
Αναζητήσεις
agrotes-zestainoun-ta-trakter-gia-eikones-germanias-kai-gallias.htm
Τυχαία Θέματα