Ανακάμπτει σημαντικά, αλλά οδεύει προς τρίτη εβδομάδα απωλειών το πετρέλαιο

14:41 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Άνοδο άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή (5/5), αν και οδεύουν προς πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στα χρηματιστήρια παγκοσμίως λόγω των φόβων για αποδυνάμωση της οικονομίας των ΗΠΑ και επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο έπειτα από τέσσερις ημέρες πτώσης που το οδήγησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021.

Το μπρεντ είναι

σε τροχιά να ολοκληρώσει την εβδομάδα με πτώση περίπου 7%, ενώ το WTI έχει χάσει 9%.

Οι ανησυχίες για μια περιφερειακή τραπεζική κρίση των ΗΠΑ παρέμειναν μετά την ανακοίνωση της PacWest Bancorp ότι σχεδίαζε να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές.

Στην Κίνα, η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο, καθώς οι παραγγελίες μειώθηκαν και η εγχώρια ζήτηση υποχώρησε.

Η δραστηριότητα των υπηρεσιών στην Κίνα αυξήθηκε μέχρι τον Απρίλιο, αν και ο ρυθμός αυτής της ανάπτυξης έχει επιβραδυνθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για πιθανές περικοπές της προσφοράς στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας παραγωγών του ΟΠΕΚ+ τον Ιούνιο έχουν προσφέρει κάποια στήριξη στις τιμές, δήλωσε ο Κέλβιν Γουόνγκ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Οι traders περιμένουν τη δημοσιοποίηση των δεδομένων για την απασχόληση στις ΗΠΑ εντός της ημέρας και τα σχόλια για τη νομισματική πολιτική από τον πρόεδρο της Fed του St. Louis, Τζέιμς Μπούλαρντ και τον πρόεδρο της Fed της Minneapolis, Νικ Κασκάρι, στο Economic Club of Minnesota.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στη συνεδρίαση της πολιτικής της τον Ιούνιο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,68% στα 70,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 2,50% στα 74,31 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη για το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,099% στα 36,045 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,45% στα 2.046,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,06% στα 26,212 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,23% στα 3,8558 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,10% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1022 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,34% στο 1,2614 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,23% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8738 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟαμερικανικό αργόΜΠΡΕΝΤΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟχρυσόςασήμιχαλκόςδολαριο
Keywords
Τυχαία Θέματα