Ανασχηματισμός... ασφαλείας: Ο Χρυσοχοΐδης για 5η φορά στην αστυνομία

08:56 4/1/2024 - Πηγή: Reporter

Επτά μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό με επίκεντρο την ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός ξήλωσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επιστρέφει για 5η φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η επιλογή αυτή, ωστόσο, άφησε άδεια τη θέση του επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας και προκλήθηκαν καραμπόλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μη βάλει νέο πρόσωπο σε θέση υπουργού και επέλεξε να μετακινήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη

από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, αναβαθμίστηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου από αναπληρώτρια στο υπουργείο Παιδείας ως υπουργός Εργασίας.

Ο μίνι ανασχηματισμός ολοκληρώθηκε με δύο νέα πρόσωπα. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος ορίστηκε υφυπουργός Προστασίας του Πολύτη στη θέση του Κώστα Κατσαφάδου, ενώ τη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο παλιός... γνώριμος

Η ασφάλεια είναι ο κινητήριος μοχλός των παραπάνω εξελίξεων, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κρίνεται ως ο καταλληλότερος λόγω εμπειρίας να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο.

Δολοφονίες, επεισόδια, οπαδική βία, αλλά και κίνηση στους δρόμους είναι τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που αναλαμβάνει.

Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει διατελέσει υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις.

Ξεκίνησε ως υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το διάστημα 1994-1996 με υπουργό τον Κώστα Σημίτη, υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003) στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Το 2009 τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου ως τις 17 Μαΐου 2012 - στην κυβέρνηση Παπαδήμου - διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μεταπήδηση στη ΝΔ

Το καλοκαίρι του 2019, ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντικαταστάθηκε στις 31 Αυγούστου 2021 μετά τις φωτιές, από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στις 3 Μαρτίου 2022 μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η προσχώρησή του στο κυβερνών κόμμα.

Μετά τις τελευταίες εκλογές ανέλαβε το υπουργείο Υγείας, το οποίο ήταν μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη δεύτερη θητεία της. Είχε ξεκινήσει δυναμικά με αλλαγές στις διοικήσεις, αλλά και ορισμένες μεταρρυθμίσεις εντός του ΕΣΥ. Παραδίδει, όμως, το χαρτοφυλάκιο στον Άδωνι Γεωργιάδη και επιστρέφει για πέμπτη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Χρυσοχοΐδης #ανασχηματισμός #Υπουργείο_Προστασίας_του_Πολίτη
Keywords
Αναζητήσεις
anaschimatismos-asfaleias-o-chrysochodis-gia-5i-fora-stin-astynomia.htm
Τυχαία Θέματα