Ανασύρθηκε και 4ο πτώμα από τη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Η σορός ενός τέταρτου θύματος από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη τον περασμένο μήνα ανασύρθηκε, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, το πτώμα ανακαλύφθηκε παγιδευμένο μέσα σε ένα όχημα οικοδομής, σύμφωνα με την ομάδα ενιαίας διοίκησης που είναι υπεύθυνη για την ανάσυρση. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την ταυτότητα του ατόμου κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.

Ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Μ. Σκοτ επαίνεσε

σε ανακοίνωσή του τις ομάδες και τις υπηρεσίες που συνέδραμαν στην ανάσυρση του θύματος. Είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων «να αντέξουν αυτή την αδιανόητη τραγωδία».

Σύμφωνα, με το CNBC το FBI έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό. Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ επιβεβαίωσε ότι η πόλη λαμβάνει νομικά μέτρα κατά των ενδιαφερομένων του containership Dali. Η πόλη έχει προσλάβει δύο δικηγορικές εταιρείες για να ηγηθούν της προσπάθειας να «καταστήσουν τους παραβάτες υπεύθυνους».

Ακόμη, δύο άλλα θύματα ανασύρθηκαν από ένα όχημα στο νερό στις 27 Μαρτίου. Ταυτοποιήθηκαν ως ο Dorlian Ronial Castillo Cabrera, 26 ετών, ο οποίος καταγόταν από τη Γουατεμάλα και ζούσε στο Dundalk του Maryland και ο Alejandro Hernandez Fuentes, 35 ετών, ο οποίος καταγόταν από το Μεξικό και ζούσε στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με τις αρχές.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (15/4), δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου που γνωρίζουν την έρευνα δήλωσαν στο NBC News ότι το FBI έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα.

Τέλος, οι πηγές ανέφεραν ότι μέρος της έρευνας αφορά το κατά πόσον το πλήρωμα γνώριζε προηγουμένως ότι το πλοίο είχε πιθανά μηχανικά προβλήματα. Θα εξεταστούν επίσης τα γεγονότα που οδήγησαν μέχρι τη στιγμή που το πλοίο έφυγε από το λιμάνι, είπαν οι πηγές.

#Βαλτιμόρη #ΓΕΦΥΡΑ #Πτώμα #πλοίο
Keywords
Τυχαία Θέματα