«Ανεβαίνουν» τα stablecoins, «φρέσκο χρήμα» στην αγορά κρυπτονομισμάτων

«Φρέσκο χρήμα» εισέρχεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς η αγορά stablecoin κατέγραψε ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από περισσότερους από 18 μήνες, με… πρωτοστάτη το USDT.

Το stablecoin της Tether ανεβαίνει σε ιστορικό υψηλό όσον αφορά την κεφαλαιοποίησή του, η οποία διαμορφώνεται στα 89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στοιχεία της Glassnode δείχνουν ότι η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς των μεγαλύτερων stablecoins αυξήθηκε κατά σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική αντιστροφή

πορείας από μια σταθερά πτωτική τάση που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022, συμπίπτοντας, όπως επισημαίνει το CoinDesk, περίπου με την έναρξη του εξαντλητικού «χειμώνα κρυπτογράφησης» (crypto winter).

Η αντιστροφή της τάσης για τα stablecoins είναι ένα θετικό δείγμα για τη συνολική υγεία του πρόσφατου ράλι των κρυπτονομισμάτων.

«Αυτή η ανοδική τάση μπορεί να ερμηνευθεί ως κορυφαίος δείκτης βελτίωσης της ρευστότητας στην αλυσίδα, υποδηλώνοντας ένα περιβάλλον όπου διατίθενται περισσότερα κεφάλαια για ανάπτυξη», δήλωσε ο Τανάι Βεντ, αναλυτής της Coin Metrics.

Η προσφορά Tether αυξάνεται σε υψηλό όλων των εποχών

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προέρχεται από το Tether (USDT), το μεγαλύτερο stablecoin βάσει κεφαλαιοποίησης που χρησιμοποιείται κυρίως σε κεντρικά ανταλλακτήρια και για συναλλαγές στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η προσφορά του έχει αυξηθεί κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Σεπτέμβριο, σημειώνει η Matrixport σε έκθεσή της, με την άνοδο να είναι πιο αισθητή από τα μέσα Οκτωβρίου.

Στην πραγματικότητα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του USDT έχει αυξηθεί και αυξάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2023 και τώρα πλησιάζει τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από το υψηλό όλων των εποχών το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko. Παρόλα αυτά, η συρρίκνωση των ανταγωνιστών του, όπως το USDC και το BUSD, αντιστάθμιζε την ανάπτυξη του USDT μέχρι πρόσφατα.



«Η τάση φαίνεται να είναι ανοδική και θα πρέπει να είναι ανοδική και για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, καθώς σηματοδοτεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών», δήλωσε η Νοέλ Άτσεσον, αναλύτρια και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου Crypto Is Macro Now.

«Είναι, πάντως, ακόμη νωρίς, καθώς η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς stablecoin εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει νωρίτερα φέτος, όταν οι προοπτικές ήταν αναμφισβήτητα πολύ χειρότερες από ό,τι είναι σήμερα», πρόσθεσε.

#κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
anevainoun-ta-stablecoins-fresko-chrima-stin-agora-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα
Ανεβαίνουν,anevainoun