«Άγγιξε» τα 3 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Microsoft

Η δεύτερη εταιρεία που ξεπερνά τα 3 τρισ. δολάρια σε αξία έγινε η Microsoft, με την τεχνητή νοημοσύνη να παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Forbes, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft υπερέβη τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία της την Τετάρτη (24/1). Η μετοχή της Microsoft

διέγραψε ράλι στις πρωινές συναλλαγές έως και 1,5% στα 404,72 δολάρια, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή ever για τον τίτλο. Αυτό οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της Microsoft στα 3,004 τρισ. δολάρια.

Η Apple, η οποία ήταν μέχρι πρότινος η μοναδική εταιρεία με αποτίμηση 3 τρισ. δολαρίων από το περασμένο καλοκαίρι, παραμένει ελαφρώς πιο πολύτιμη από τη Microsoft, με κεφαλαιοποίηση 3,03 τρισ. δολαρίων σήμερα.

Το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων καλύπτει μια σπουδαία άνοδο για τη Microsoft που συμπίπτει με ένα ευρύ τεχνολογικό ράλι και την υποστήριξή της από το OpenAI, παραγωγό του επιτυχημένου chatbot AI ChatGPT.

Από την κυκλοφορία του ChatGPT το Νοέμβριο του 2022, η μετοχή της Microsoft «εκτοξεύθηκε» περισσότερο από 60%, ξεπερνώντας την άνοδο περίπου 20% του S&P 500 και το «άλμα» του Nasdaq σχεδόν 40%, αλλά και τα κέρδη περίπου 30% της Apple κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η Microsoft έγινε μία από τις λίγες μεγάλες εταιρείες που μετέφρασαν το εντατικό ενδιαφέρον της τεχνητής νοημοσύνης σε απτά καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία σημείωσε έσοδα ρεκόρ σε κάθε ένα από τα δύο τελευταία οικονομικά τρίμηνά της, ενισχύοντας την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης κατά 20% σε ετήσια βάση στο τμήμα ευφυούς cloud της βαριάς τεχνητής νοημοσύνης.

#Microsoft #τεχνητή_νοημοσύνη #CHATGPT #Apple
Keywords
Αναζητήσεις
angixe-ta-3-tris-dolaria-i-kefalaiopoiisi-tis-microsoft.htm
Τυχαία Θέματα