Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

17:53 3/5/2024 - Πηγή: Reporter

Υψηλότερα κινείται στη σημερινή (3/5) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η έκθεση για την απασχόληση επανέφερε τις ελπίδες για μία σχετικά άμεση μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,28% στις 38.714,69 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,31% στις 5.130,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 2,14% στις 16.179,34 μονάδες. Μέχρι την Παρασκευή, ο Dow έχει σημειώσει πτώση 0,04% σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 έχει καταγράψει απώλειες 0,7%,

ενώ ο Nasdaq είχε απώλειες σχεδόν 0,6%. Η σημερινή άνοδος, ωστόσο, θα μπορούσε να φέρει τους τρεις δείκτες σε θετικό πρόσημο για την εβδομάδα.

Η μετοχή της Apple κερδίζει 6,49%, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς και την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών αξίας $110 δισ. Η Amgen ενισχύεται κατά 12,87%, χάρα στα υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη και θετικά στοιχεία σχετικά με μία θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.

Η έκθεση της Παρασκευής για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες έδειξε ότι, τον Απρίλιο, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 175.000, κάτω από την εκτίμηση για 240.000 θέσεις. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα. Οι μισθοί ήταν, επίσης, ελαφρώς αυξημένοι, κάτι που αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον πληθωρισμό. Όπως τονίζουν αναλυτές, το γεγονός ότι η αύξηση των μισθών είναι ήπια βοηθά στη μείωση των ανησυχιών για την «αναζωπύρωση» του πληθωρισμού.

Μετά την ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης και τη συγκρατημένη αύξηση των μισθών τον Απρίλιο, οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Η πιθανότητα αυξήθηκε σε περίπου 72% το πρωί της Παρασκευής, ενώ ήταν μικρότερη από 50% την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το FedWatch.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει κάτω από το 4,5%. Μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, ο πρόεδρος Jerome Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει εάν το ποσοστό ανεργίας αυξυθεί. «Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε σε μια απροσδόκητη αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

#nyse #Wall_Street #ΗΠΑ #Απασχόληση #Άνοδος
Keywords
Αναζητήσεις
anodos-sti-wall-street-meta-ta-stoicheia-gia-tin-apascholisi.htm
Τυχαία Θέματα