Ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά κρίσιμα φάρμακα

Ανοίγει ο δρόμος για νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κρίσιμα φάρμακα, σύμφωνα με τοποθέτηση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου, στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η πρόσβαση στα φάρμακα είναι ένα μακροχρόνιο και πολύπλοκο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε από πολλές οπτικές γωνίες. Η φαρμακευτική μεταρρύθμιση που προτάθηκε τον Απρίλιο αποτελεί ουσιαστικό βήμα

για την οικοδόμηση ενός «φαρμακακευτικού οικοσυστήματος» που είναι προς όφελος των πολιτών, των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας και της βιομηχανίας της ΕΕ.

Σχετικά με την ψυχική υγεία, η οποία αποτελεί βασικό ζήτημα για την Κομισιόν, η κ. Κυριακίδου σημείωσε πως πλέον υπάρχει ευαισθητοποίηση και αναγνωρίζεται η ανάγκη δράσεων που αφορούν την ψυχική υγεία. «Η συνολική δέσμευση της ΕΕ για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας είναι υψίστης σημασίας», υπογράμμισε η Στέλλα Κυριακίδου και τόνισε τη σημασία που έχει η ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και κυρίως, για όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

#ευρωπαϊκή_νομοθεσία #ΚΡΙΣΙΜΑ_ΦΑΡΜΑΚΑ #ψυχική_υγεία #Κυριακίδου
Keywords
Αναζητήσεις
anoigei-o-dromos-gia-evropaiki-nomothesia-pou-afora-krisima-farmaka.htm
Τυχαία Θέματα