Γάζα: Πέρασαν από τη Ράφα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας πέρασε σήμερα από την Αίγυπτο μέσω του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

{https://twitter.com/honabahrain/status/1715629683868364817}

«Το

κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Λίγο νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ είχε ανακοινώσει ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει για να βγουν οι ξένοι υπήκοοι που μένουν εγκλωβισμένοι στην πλευρά του Παλαιστινιακού θύλακα και οι παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα, στις 10 το πρωί.

Παράλληλα, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία έλεγε ότι «έλαβε πληροφορίες» ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 π.μ. «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνει ανοιχτό για τους ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/AJEnglish/status/1715628787931512876}

ΠΕΡΑΣΜΑΡΑΦΑανθρωπιστική βοήθειαΓάζα
Keywords
Αναζητήσεις
anoixe-to-perasma-tis-rafa--eiserchetai-anthropistiki-voitheia-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα