Απολύθηκε υπάλληλος του Βρετανικού Μουσείου γιατί έκλεβε αρχαιότητες

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού του και η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά τις αναφορές για θησαυρούς που «λείπουν, έχουν κλαπεί ή καταστραφεί».

Σύμφωνα με το BBC, αντικείμενα από χρυσό, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι ήταν μεταξύ εκείνων που έλειπαν από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε αποθήκη, ανέφερε η διοίκηση του μουσείου.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Hartwig Fischer είπε ότι το

μουσείο θα «ρίξει τις προσπάθειές μας στην ανάκτηση αντικειμένων» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλώ για όλους τους συναδέλφους όταν λέω ότι παίρνουμε τη φύλαξη όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε πολύ σοβαρά».

Θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε, πρόσθεσε το Βρετανικό Μουσείο. Όπως μεταδίδει το BBC, η Διοίκηση Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας διενεργεί έρευνα αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Το μουσείο ξεκίνησε επίσης μια διαδικασία επανασχεδιασμού όλων των μέτρων της ασφαλείας του.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, George Osborne, δήλωσε: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχούσαν εξαιρετικά όταν μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι τα αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί». Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλαμε έκτακτα μέτρα για να αυξήσουμε την ασφάλεια, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη αναθεώρηση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να μάθουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο».

Από την πλευρά του, ο Hartwig Fischer ξεκαθάρισε ότι ο οργανισμός «έθεσε ένα τέλος σε αυτό» και ήταν «αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

Hartwig FischerGeorge Osborneβρετανικό μουσείοκοσμήματαΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙΘΗΣΑΥΡΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
apolythike-ypallilos-tou-vretanikou-mouseiou-giati-ekleve-archaiotites.htm
Τυχαία Θέματα