Αρχηγός Πυροσβεστικής: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Για την μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε Κορινθία και Αττική, μίλησε σήμερα (21/5) στον ΑΝΤ1, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κολοκούρης, «το πιο δύσκολο σημείο που εστιάζουμε και όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην περιοχή Χάνι», ενώ δήλωσε πως «η φωτιά έχει «πέσει» σε μια χαράδρα και προσπαθούμε να την περιορίσουμε, με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, που εξασφαλίζουν

και την ψυχολογική στήριξη στον πυροσβέστη να φοβάται λιγότερο για να κάνει αυτό που ξέρει, όταν η φωτιά γίνεται πιο επιθετική».

«Πιστεύω ότι με αυτήν την μεγάλη προσπάθεια όλων μας έχουμε σταδιακή καλυτέρευση των σταδίων και αν προσέξετε από το Αλεποχώρι η περιοχή έχει «καθαρίσει» από καπνούς», επισήμανε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, εκφράζοντας, παράλληλα, αισιοδοξία για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη.

Αναφορικά την εκκένωση περιοχών, ο κ. Κολοκούρης είπε ότι βασικός στόχος είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές είτε από την φωτιά είτε από τους καπνούς.

κολοκούρηςΓεράνεια ΌρηπυρκαγιάΠυροσβεστική
Keywords
Τυχαία Θέματα