«Ασπίδα» Βενιζέλου, Αλιβιζάτου, Κοντιάδη στα κυβερνητικά πυρά στο Ράμμο

Τρεις επιφανείς συνταγματολόγοι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Ξενοφών Κοντιάδης σήκωσαν ασπίδα απέναντι στα πυρά που δέχεται από την κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Σε εκδήλωση για τις υποκλοπές στο Ίδρυμα Γκαίτε, οι τρεις συνταγματολόγοι, έριξαν φως σε πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης και παράλληλα τοποθετήθηκαν υπέρ του Χρήστου Ράμμου, τον οποίο η κυβέρνηση

κατηγορεί πως παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε πρώτος το λόγο τονίζοντας πως υπάρχει μία "οργανωμένη εκστρατεία αποτροπής των ελέγχων της ΑΔΑΕ και συκοφάντησης του προέδρου της, λαμπρού δικαστικού λειτουργού Χρήστου Ράμμου.

Στην κατηγορία της κυβέρνησης πως ο κ. Ράμμος διορίστηκε στην ΑΔΑΕ το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η επιλογή του εγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 και μάλιστα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος από τη μεριά του χαρακτήρισε αδιανόητη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Χρ. Ράμμο και για την ανεξάρτητη Αρχή της οποίας ηγείται. Πρόσθεσε δε πως όλα αυτά συντείνουν στο να θεωρείται επαρκής εγγύηση για επιτυχή διακυβέρνηση το μαγικό 151, κουκιά στη Βουλή... και «δεν πάει να γίνει ό,τι θέλει ανάμεσα».

Ανάλογη στήριξη στον κ. Ράμμο προσέφερε και ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «μοναδική φωτεινή στιγμή» τη στάση της ΑΑΔΕ και εξέφρασε τη στήριξή του στον επικεφαλής της.

ΒενιζέλοςΡΑΜΜΟΣΑλιβιζάτοςΚΟΝΤΙΑΔΗΣΑΔΑΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα