Αβεβαιότητα για την πορεία του πετρελαίου λόγω «τριγμών» στον OPEC

15:10 5/5/2024 - Πηγή: Reporter

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων τριών μηνών, καθώς η αγορά, που ήδη ανησυχεί για την εξασθένηση της ζήτησης, είχε να αντιμετωπίσει και τις αυξανόμενες εικασίες ότι η συνεδρίαση του OPEC τον Ιούνιο θα μπορούσε να εκθέσει ρωγμές στη συμμαχία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δηλώνουν αύξηση στην παραγωγική τους ικανότητα.

Όταν τα ΗΑΕ «φέρνουν 200.000 επιπλέον βαρέλια «στο τραπέζι»,

αυτό αυξάνει τη βάση τους», δήλωσε ο Robert Yawger της Mizuho. «Δεν είναι τυχαίο ανακοίνωσαν αυτόν τον αριθμό έναν μήνα πριν από τη συνάντηση». Πολλές πηγές αναφέρουν ότι ο OPEC+ θα μπορούσε να παρατείνει τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής πετρελαίου και μετά τον Ιούνιο, εάν η ζήτηση δεν αυξηθεί.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο είχαν ήδη διολισθήσει αυτή την εβδομάδα, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 7,3 εκατ. βαρέλια, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο, και η Fed επανέλαβε την απροθυμία της να μειώσει τα επιτόκια σύντομα.

«Υπάρχει «ανησυχία για τη ζήτηση στις ΗΠΑ, όπου τα εμπορικά αποθέματα αργού έχουν αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο», καθώς και ο ρυθμός με τον οποίο τα διυλιστήρια επεξεργάζονται το αργό σε προϊόντα αργού έχει μειωθεί αισθητά, δήλωσε ο αναλυτής του City Index και του Forex.com, Fawad Razaqzada.

Τα στοιχεία δείχνουν μια ακόμα σημαντική πτώση στον αριθμό των ενεργών πετρελαιοπηγών των ΗΠΑ, -και παρείχαν μικρή στήριξη στις τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή- όμως, η μείωση υποδηλώνει μια πιθανή επιβράδυνση της μελλοντικής παραγωγής.

Ο τομέας της ενέργειας είχε τη χειρότερη απόδοση αυτήν την εβδομάδα.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #OPEC #ΖΗΤΗΣΗ #προσφορά
Keywords
Αναζητήσεις
avevaiotita-gia-tin-poreia-tou-petrelaiou-logo-trigmon-ston-opec.htm
Τυχαία Θέματα