Μπόστιτς (Fed):Μικρότερη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο εφόσον υποχώρησε ο PCE

Μετά τα αισιόδοξα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση του δείκτη προσωπικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ, το μέλος του Δ.Σ. της Fed και επικεφαλής του υποκαταστήματος Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, τάχθηκε υπέρ μιας λιγότερο επιθετικής αύξησης των επιτοκίων για τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των στοιχειών, ο Μπόστιτς δήλωσε ότι «κλίνω μάλλον προς τις 50 μονάδες βάσης για τον Σεπτέμβριο».

Ωστόσο, επισήμανε πως «υπάρχουν ακόμα δεδομένα

που αναμένουμε να δούμε πριν από τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου».

Μεταξύ άλλων, ο Μπόστιτς τόνισε ότι η οικονομία δείχνει να ανταποκρίνεται στην αύξηση των επιτοκίων της Fed, με τον ίδιο να προσθέτει ότι «πρέπει να φροντίσουμε να μην αντιδράσουμε υπερβολικά». Υπογράμμισε παράλληλα, ότι «στόχος είναι να φτάσουμε σε μια σταθερή, πιο περιοριστική στάση το συντομότερο δυνατό και να τη διατηρήσουμε».

Παράλληλα, ο Ρ. Μπόστιτς ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση είναι πρόωρη η οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων της Fed το 2023.

Αξίζει να τονισθεί ότι ο δομικός δείκτης προσωπικών δαπανών, αυξήθηκε κατά μόλις 0,1% τον Αύγουστο κινούμενος στο 4,6% σε ετήσια βάση,

ΜΠΟΣΤΙΤΣFEDεπιτόκιαΗΠΑτραπεζαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα