ΧΑ: Πρώτο κρίσιμο επίπεδο αντίστασης η περιοχή των 900 μονάδων

Εντυπωσιακά κέρδη καταγράφηκαν χθες σε όλα τα χρηματιστηριακά ταμπλό παγκοσμίως, ενώ αποφασίστηκε η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη FED κατά 25μβ με αναφορά για άλλες έξι αυξήσεις εντός του έτους. Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι προσδοκίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία βοηθώντας αρκετά την επενδυτική διάθεση.

Αυτό αναφέρει αρχικά ο υπεύθυνος ανάλυσης της Depolas Investment Services, Νίκος Καυκάς, ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν, αλλά και οι αποτιμήσεις είναι πλέον περισσότερο ελκυστικές. Κατ' επέκταση,

η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχίσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα και μετά την πρώτη ανοδική εκτόνωση των τιμών θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις επιλογές τίτλων ανάλογα με τις προσδοκίες και την ανθεκτικότητα των ισολογισμών. Είναι σημαντικό ότι τους επόμενους 4-5 μήνες θα έχουμε σημαντικές διανομές μερισμάτων, γεγονός που λειτουργεί θετικά. Εν εξελίξει βρίσκονται και οι ανακοινώσεις των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία είναι ιδιαίτερα θετικά μέχρι τώρα.

Για τον ΓΔΧΑ, ένα πρώτο κρίσιμο επίπεδο αντίστασης αποτελεί η περιοχή των 900 μονάδων. Σε θετική τροχιά παρέμειναν τα αποτελέσματα της ΕΤΕ για άλλο ένα τρίμηνο με τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να ανέρχονται στα 120εκ ευρώ και τον δείκτη ΜΕΑ να διαμορφώνεται στο 7% προσεγγίζοντας τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο που κινείται στο 3%-4%. Σήμερα, θα έχουμε την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού Φεβρουαρίου στην Ευρωζώνη και το ποσοστό ανεργίας Δ΄ τριμήνου 2021 στην χώρα μας.

ΧΑΓΔΧΑΧρηματιστήριο Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτο, 900,proto, 900