«Χάλκινος» ο Χρήστου στο Παγκόσμιο, 4ος ο Μακρυγιάννης- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Το τρίτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου πανηγυρίζει η Ελλάδα, χάρη στον Απόστολο Χρήστου.

Ο 28χρονος αθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την τρίτη θέση των 100μ. ύπτιο στον τελικό της διοργάνωσης στη Ντόχα με χρόνο 53.36 και γίνεται ο τρίτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, μετά τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ.

Ο Χρήστου κέρδισε «στη χεριά» τον δεύτερο Έλληνα του τελικού, τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος με νέο ατομικό ρεκόρ, 53.38.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του σε Παγκόσμιο, αλλά και το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους δύο αθλητές για τις επιδόσεις τους. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έγραψε στην ανάρτησή του στο Χ: «Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό. Οι αθλητές μας συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!».

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1757486167124004921}

#Κυριάκος_Μητσοτάκης #Απόστολος_Χρήστου #ΒΑΓΓΕΛΗΣ_ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
chalkinos-o-christou-sto-pagkosmio-4os-o-makrygiannis--sygcharitiria-mitsotaki.htm
Τυχαία Θέματα