Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

19:03 4/5/2020 - Πηγή: Reporter

Έξι νέα κρούσματα και δύο επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά 2.632 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και οι νεκροί ανέρχονται σε 146.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς 35 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι

από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 80.951 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας έχει περάσει πλέον στην Ευρώπη, αν και η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.

Ο καθηγητής σημείωσε ακόμα ότι σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανίχνευσης κρουσμάτων κορονοϊού. Πρώτη προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες (οίκοι ευγηρίας, δομές αστέγων κ.τλ.).

Διαψεύσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε από την πλευρά του ότι αφήσαμε πίσω 42 ημέρες μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας και μπήκαμε σε μία νέα φάση.

«Η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα σημείωσε και τόνισε με έμφαση: Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο»,. τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως είναι fake news οι ειδήσεις που έχουν μεταδοθεί σχετικά με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και στους πολίτες άνω των 65 ετών. Όπως είπε έχουν γίνει συστάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν υπάρχουν απαγορεύσεις.

Η καραντίνα στο Κρανίδι για 7 ημέρες ανακοίνωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤσιόδραςΕΛΛΑΔΑΝΕΚΡΟΙΚΡΟΥΣΜΑΤΑκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα