Χοντρό δούλεμα με Παπαδήμο στη σκιά της χρεοκοπίας

Ποτέ δεν μίλησε ο κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Λ. Παπαδήμο γιατί δεν ήθελε τραπεζίτη για... πρωθυπουργό!Λίγο πριν σημάνει "ακριβώς" στην ώρα της χρεοκοπίας και ενδεχομένως την επιστροφή της χώρας δεκαετίες πίσω στο παρελθόν, η κυβέρνηση αναγνωρίζει και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος αναγνωρίζει, ότι από την Παρασκευή
μέχρι και σήμερα έγινε ένα μεγάλο δούλεμα στις πλάτες της εμβρόντητης κοινής γνώμης ως προς το θέμα Παπαδήμου να αναλάβει για σύντομο χρονικό διάστημα τα ηνία της χώρας.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική "φούσκα" των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:

Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε. Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».

Σύμφωνα με το protothema.gr από μία διαρροή που έγινε πριν από λίγο προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει με τον κ. Λουκά Παπαδήμο! Κατά τον κ. Βενιζέλο, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς όχι απλώς δεν συμφώνησαν ποτέ σε πιθανή λύση Παπαδήμου, αλλά ούτε καν συζήτησαν το ενδεχόμενο να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Μάλιστα, στο non paper του υπουργού των Οικονομικών αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό, ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης! Δεν εξηγείται ωστόσο για ποιο λόγο το σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα πρόσωπο αυτό, δηλαδή ο κ. Παπαδήμος, υπήρξε για μήνες εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των οικονομικών θεμάτων και για ποιους λόγους τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έκαναν μεγάλες προσπάθειες να τοποθετήσουν τον κ. Παπαδήμο -αυτό τον άνθρωπο των τραπεζών- ως υπουργό Οικονομικών !
Keywords
Τυχαία Θέματα