Χρηματιστήριο: Επιστροφή στα κέρδη μετά τη διήμερη διόρθωση

Μικρό προβάδισμα έχουν οι αγοραστές στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ανακτά τις 1.410 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι το Χ.Α. προέρχεται από διήμερη διόρθωση και από πέντε πτώσεις στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,30% στις 1.412,01 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.413,17 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.408,89 μονάδες. Ο FTSE 25 κινείται ανοδικά κατά 0,26% στις 3.427,85 μονάδες, ο Mid Cap κινείται

υψηλότερα κατά 0,45% στις 2.399,43 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει οριακά 0,04% στις 1.225,09 μονάδες.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές του ΟΤΕ, της Intralot, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της ElvalHalcor, της ΑΒΑΞ, ενώ αντίθετα υποχωρούν περισσότερο από 1% ο ΟΛΠ, η MIG και η Entersoft, με την τελευταία να έχει ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά της πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Εν αναμονή της απόφασης, για το ποσοστό που θα διατεθεί τελικά στο placement της Τράπεζας Πειραιώς, βρίσκεται η επενδυτική κοινότητα. Το βασικό σενάριο θέλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αποεπενδύει πλήρως, αφήνοντας και το 27% που κατέχει στην τράπεζα.

Σήμερα (29/2) θα πραγματοποιηθεί το rebalancing των δεικτών του MSCI, με την Intrakat και την Intralot να εισέρχονται στον Small Cap Index. Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα βλέμματα στρέφονται στην HELLENiQ ENERGY, η οποία ανακοινώνει σήμερα τις ετήσιες επιδόσεις της.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό

#Χρηματιστήριο_Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα