Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανασύνταξης με επικεφαλής τον Mid 40

Σε πορεία ύφεσης παραμένει το Χρηματιστήριο στις συνεδριάσεις του Αυγούστου. Η αξία συναλλαγών καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο αφού δεν απουσιάζουν μόνο οι επενδυτές και το φρέσκο χρήμα αλλά κυρίως οι εξελίξεις. Ο νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων θα ξεκινήσει μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου αφού οι καλές εισηγμένες προχώρησαν στη διάρκεια του Ιουνίου και Ιουλίου στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για να υποστηρίξουν τα επενδυτικά τους προγράμματα.

Το ξεκίνημα και στη σημερινή συνεδρίαση

είναι υποτονικό και αδιάφορο. Ο γενικός δείκτης στα πρώτα 20 λεπτά υπερέβη τις 900 μονάδες με μία άνοδο +0,20%. Αξιοσημείωτη είναι η αξία των συναλλαγών αφού έχει ήδη υπερβεί τα 2 εκατ. ευρώ. Θα διαφανεί στη συνέχεια εάν υπάρξει πρόοδος στις συναλλαγές ή είναι συναλλαγές των επενδυτών με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Όπως συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν πάρει τη σκυτάλη της ανόδου αφού εντοπίζονται κάποιες επενδυτικές ευκαιρίες.

Υπενθυμίζουμε ότι το υψηλό έτους κατεγράφη στη λήξη της συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου με το γενικό δείκτη να αναρριχάται στις 927,29 μονάδες.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Χρηματιστήριο Αθηνώναξία συναλλαγώνΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΓενικός Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα