Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία, με επιφυλακτικές κινήσεις

Συνέχεια στην ανοδική του πορεία δίνει σήμερα (10/5) το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις, αναμένοντας τα νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,50%, στις 1.128,37 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 9,09 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ανεβαίνει κατά 0,39% στις 2.746,41 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει

άνοδο κατά 0,27% στις 866,10 μονάδες.

Σήμερα, η Λεωφόρος Αθηνών επιχειρεί να διατηρήσει την ανοδική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου συνιστούν τον βασικό σύμμαχο σ’ αυτήν τη θετική πορεία.

Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, οδηγεί τους επενδυτές σε επιφυλακτικές κινήσεις.

Στο μεταξύ, σε νέο της report, η Morgan Stanley σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλή πορεία προς την επενδυτική βαθμίδα, τονίζοντας ότι πιθανόν οι πολιτικοί οίκοι αναμένουν να υποχωρήσει η πολιτική αβεβαιότητα προτού αναθεωρήσουν την πιστοληπτική αξιολόγηση σε επενδυτική βαθμίδα.

Συνεχίζοντας, ο αμερικανικός οίκος εξέφρασε την προτίμησή του για το Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεχωρίζοντάς το μεταξύ των αναδυόμενων ευρωπαϊκών αγορών, διατηρώντας έτσι και την «overweight» σύσταση. Όσον αφορά στις τράπεζες, ο οίκος σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank αποτελούν τις «overweight» επιλογές της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Όσον αφορά στο πεδίο των τραπεζών, η Eurobank καταγράφει κέρδη 0,35%, ενώ η ΕΤΕ και η Alpha Bank κινούνται ανοδικά κατά 0,30% και 0,25%, αντίστοιχα. Από την άλλη, η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει πτώση -0,42%.

Στα ταμπλό, ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΔΕΗ (+0,55%), ΕΛΠΕ (+1,25%), ΕΥΔΑΠ (+0,79%), Motor Oil (+0,93%) και ΟΠΑΠ (+0,63%).

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Jumbo (-0,09%), ΑΔΜΗΕ (-0,54%), Aegean (1,02%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,99%) και ΕΛΒΕ (-4,08%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση (σύνολο μετοχών του Χ.Α.).

χρηματιστήριοδείκτεςΕΛΛΑΔΑMorgan Stanley
Keywords
Τυχαία Θέματα