Χριστοδούλου: "Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη φόρμουλα που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI"

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό πρακτορείο. Eπαφές με Dallara, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" στη Φρανκφούρτη.Η Ελλάδα αναζητά την καλύτερη δυνατή φόρμουλα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, προκειμένου, όπως είπε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα PSI+.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι
λόγω του ότι η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικές ανάγκες, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ώστε η συμμετοχή στο PSI+ να είναι μεγάλη, αλλά και να επωμιστούν οι τράπεζες τις απομειώσεις από το rollover των ομολόγων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς η σύνθεση των διαφορετικών αναγκών με τους σκοπούς του προγράμματος είναι περιπλοκη διαδικασία, κατέληξε ο κ. Χριστοδούλου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα στη Φραγκφούρτη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας για την απομείωση κατά 50%της αξίας των ομολόγων που κατέχουν σύμφωνα με τη συμφωνία του Συμβουλίου Κορυφής τη 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Πέτρος Χριστοδουλου αναμένεται να έχει επαφές με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) κ. Τσάρλς Νταλάρα και με εκπροσώπους των ξένων τραπεζών που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ενώ στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Χθές στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Τσάρλς Νταλάρα που ήρθε στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος των ξένων ιδιωτών πιστωτών της χώρας, μετέφερε προτάσεις των τελευταίων που περιλαμβάνουν ευνοικότερους όρους για τις τράπεζες που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα το αίτημα των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται αποδεκτό, είναι να υπάρξει υψηλότερο επιτόκιο για τα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα των οποίων η αξία θα μειωθεί. Παράλληλα η πλευρά των τραπεζιτών ζητά μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα ομόλογα αυτά. Αύριο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση στη Φραγκφούρτη μεταξύ του IIF και της Τρόικας για το θέμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα