Οι λέξεις-κλειδιά του Σημίτη και το συγκινητικό βίντεο-αφιέρωμα

Στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, το βράδυ της Δευτέρας (6/11) προβλήθηκε ένα 12λεπτο βίντεο-αφιέρωμα στην πολιτική του διαδρομή.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής του, προσωπικής και πολιτικής, και κυρίως η φιλοσοφία και η στάση ζωής του αποτυπώθηκαν στο βίντεο που δημιούργησαν ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, η Αγγελική Μπιρμπίλη, διευθύντρια σύνταξης της Athens Voice,

και ο Κώστας Αλεξανδρής.

Το βίντεο προβλήθηκε στην τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη του «ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το απόγευμα της Δευτέρας (6.11) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Μια εκδήλωση που εμπνεύστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου, θεωρώντας ότι οφείλουμε να τιμούμε εν ζωή τους ανθρώπους που προσέφεραν στην Ελλάδα. Όπως λέει χαρακτηριστικά «ο Κώστας Σημίτης ανήκει σε εκείνους τους μεγάλους ηγέτες που προίκισαν την Ελλάδα με πολιτικές μεγάλων οριζόντων και με επιτεύγματα μεγάλων στόχων».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη, προσωπικότητες της οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.
Για τον Κώστα Σημίτη μίλησε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, o Ρομάνο Πρόντι κ.α.Σχέδιο και συγκυρία οι λέξεις-κλειδιά Ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης έκλεισε την εκδήλωση με μία σύντομη ομιλία, στην οποία τόνισε πως η προσπάθεια για συναινέσεις για το καλό της Ελλάδας αποτελούσε πάντοτε για τον ίδιο προτεραιότητα και πως αυτό είναι το μήνυμα που περνάει και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από το Δίκτυο. Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως "δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα. Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο – χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο. Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο. Καλό βράδυ".ΣημίτηςεκδήλωσηΠασοκπρωθυπουργόςΔίκτυο
Keywords
Αναζητήσεις
deite-to-vinteo-afieroma-stin-politiki-diadromi-tou-kosta-simiti.htm
Τυχαία Θέματα