Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:54 7/5/2024 - Πηγή: Reporter

Συνεχίζεται η ανάκαμψη για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους βασικούς δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από το τριήμερο σερί που «τρέχει» η Wall Street.

Παράλληλα, τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων ενισχύουν το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει οι αναζωπυρωμένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Για το βρετανικό χρηματιστήριο, το οποίο επιστρέφει στις συναλλαγές μετά την χθεσινή (6/5) αργία, η κατάρριψη ενός νέου ιστορικού ρεκόρ αποτελεί πιθανό

ενδεχόμενο.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τρίτης (7/5) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,55% και διαπραγματεύεται στις 511 μονάδες. Όλοι οι κλαδικοί δείκτες ενισχύονται, με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες να ηγούνται των κερδών.

Στη Γερμανία ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,43% στις 18.250,95 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,95% στις 8.291,91 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,54% στις 8.040,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,52% στις 10.974,50 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,79% στις 34.256 μονάδες.

Τα αποτελέσματα του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς επέστρεψε στα καθαρά κέρδη μετά από δύο διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα. Ο τίτλος της UBS «εκτοξεύεται» πάνω από 6%.

Η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο λίγο κάτω από το 1% παρά το γεγονός ότι ο ενεργειακός κολοσσός ανέφερε πτώση στα κέρδη του α’ τριμήνου, με αποτελέσματα χαμηλότερα των προσδοκιών, εν μέσω «σημαντικά ασθενέστερου» περιθωρίου στα καύσιμα και χαμηλότερων τιμών στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Η UniCredit κερδίζει 3% μετά την ενίσχυση του guidance της ιταλικής τράπεζας για το 2024, καθώς ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, με την Ευρώπη να ακολουθεί το παράδειγμά τους εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες μισθοδοσίες στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν τελικά σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ωστόσο, τα κέρδη στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί μετά την πτώση των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών τον Μάρτιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημαντικά χαμηλότερα από την πρόβλεψη για άνοδο 0,4%. Η Γερμανία επέστρεψε στην ανάπτυξη το α’ τρίμηνο του 2024, αλλά οι αριθμοί του δ’ τριμήνου 2023 αναθεωρήθηκαν και έδειξαν μια βαθύτερη ύφεση στο τέλος του προηγούμενου έτους.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #UBS #BP #Γερμανία #Unicredit
Keywords
Αναζητήσεις
diatireitai-to-thetiko-momentoum-sta-evropaika-chrimatistiria-2.htm
Τυχαία Θέματα