Διχασμένοι οι πολίτες ανάμεσα σε δεύτερες εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας

Στο 7,4% διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, με τους πολίτες να εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά το τι θα πρέπει να γίνει αν δεν προκύψει αυτοδυναμία για κάποιο κόμμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;» τα κόμματα συγκέντρωσαν τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία 33,8%

ΣΥΡΙΖΑ 26,4%

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,8%

ΚΚΕ 6,4%

Ελληνική Λύση 3%

ΜέΡΑ25 2,4%.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην ίδια ερώτηση, το 36,8% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησαν δεν θα επιθυμούσαν να κάνει «καμία συνεργασία» το κόμμα, το 33,9% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία» και το 20,8% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το 63,1% διαφωνεί με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

Όσον αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ», ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.

Παράλληλα, το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 63,1% την κρίνει «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣκυβέρνηση συνεργασίαςΝΔδημοσκόπησηΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΜέΡΑ25ΚΚΕΕλληνική Λύση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα