Διευρύνει τα κέρδη του μετά το πληθωριστικό σοκ το Bitcoin

Το Bitcoin διευρύνει την Πέμπτη (11/4) τα κέρδη της Τετάρτης, ξεπερνώντας τα 70.000 δολάρια, ενώ και το Ethereum διαπραγματεύεται πάνω από τα 3.500 δολάρια, καθώς η αγορά συνεχίζει να… χωνεύει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο.

«Το Bitcoin έδειξε ανθεκτικότητα μετά τα στοιχεία για τον CPI και τα ισχυρά δεδομένα για τον πληθωρισμό, σημειώνοντας μόνο μια αναστροφή στα 67.000 δολάρια μετά την

ανακοίνωση των πρακτικών της Fed», δήλωσε ο Semir Gabeljic, επικεφαλής του Capital Formation στην Pythagoras Investments.

«Πάντως, η πτώση κατά 2% από τα 73.000 δολάρια της Δευτέρα δείχνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, αναμένουν δύο μειώσεις επιτοκίων αντί για τρεις για το υπόλοιπο του 2024», πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες στην πλατφόρμα αποκεντρωμένων προβλέψεων Polymarket φαίνεται να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι ως προς τον αριθμό των μειώσεων επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2024.

Το 26% ποντάρει σε ένα «κούρεμα», ενώ το 28% πιστεύει ότι θα γίνουν δύο περικοπές και το 21% καμία.

Εν τω μεταξύ, ο Jun-Young Heo, έμπορος παραγώγων στην Presto με έδρα τη Σιγκαπούρη, επεσήμανε ότι η αγορά ανέκαμψε γρήγορα μετά την ανακοίνωση του υψηλότερου από το αναμενόμενο CPI σε σύγκριση με τον χρυσό ή τον χρηματιστηριακό S&P 500.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά επισημαίνουν ότι οι τιμές του Βitcoin αντιδρούν ευνοϊκά στις πιο αργές από τις συνηθισμένες εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκροή από το GBTC ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια δολάρια, η οποία είναι η χαμηλότερη από την κυκλοφορία των Bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

«Πρέπει, όμως, να δούμε μερικές ακόμη ημερομηνίες για να δούμε εάν οι εκροές από το GBTC γίνονται αμελητέες, καθώς έχει υψηλότερη χρέωση από οποιαδήποτε άλλο ETF», πρόσθεσε ο Heo.

Φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το halving του Bitcoin που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Απριλίου. Οι traders κρυπτονομισμάτων λένε ότι οι συμμετέχοντες αναζητούν έναν «λόγο για να αγοράσουν», καθώς οι αφηγήσεις αλλάζουν συνεχώς στο τρέχον ανοδικό περιβάλλον και ενδέχεται να στρέψουν την εστίασή τους στο οικοσύστημα Βitcoin τις επόμενες εβδομάδες.

Η τιμή του Bitcoin υποχώρησε απότομα χθες στα 67.500 δολάρια μετά την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, αλλά πέρασε στην επίθεση ώρες αργότερα, ανακτώντας τις περισσότερες απώλειες και επί του παρόντος ξεπερνά άνετα τα 70.000 δολάρια και στοχεύει στα 71.000.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει αυξηθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι λίγο πάνω από το 50%.

Τα μεγαλύτερα νέα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων προήλθαν χθες, για άλλη μια φορά, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, καθώς η SEC έστειλε ειδοποίηση πρόθεσης να μηνύσει την Uniswap Labs, το προτζεκτ πίσω από το μεγαλύτερο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο. Αν και η ομάδα του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης είπε ότι ήταν έτοιμη να πολεμήσει τον ρυθμιστή, το token της καταγράφει κατακόρυφη πτώση, έχοντας χάσει το 17% της τιμής του μέσα σε μια μέρα.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, πάντως, έχει διαγράψει τις χθεσινές απώλειες και φτάνει σχεδόν τα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Βitcoin ενισχύεται 3,59% στα 70.741,11 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,30% στα 3.562,94 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 3,94% στα 172,31 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 2,82% στο 0,58616283 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 0,23% στα 8,31 δολάρια, το Dogecoin ενισχύεται 5,60% στο 0,19550820 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 2,24% στο 0,00002766 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
dievrynei-ta-kerdi-tou-meta-to-plithoristiko-sok-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα
Διευρύνει, Bitcoin,dievrynei, Bitcoin