Δημοσκόπηση Alco: Προηγείται η ΝΔ- Προκαλούν φθορά τα Τέμπη

20:33 8/4/2024 - Πηγή: Reporter

Σαφές προβάδισμα αλλά μειωμένη επιρροή καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Alco για το δελτίο του Alpha, που μεταδόθηκε την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση,

που διενεργήθηκε από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, καταγράφει την φθορά της κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες, ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών το κυβερνών κόμμα αποσπά από 29% μέχρι 33%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχει από 14% έως 16%.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση (12-14%), η Ελληνική Λύση στην 4η (μεταξύ 9 και 11%) και το ΚΚΕ (8-10%).

Από εκεί και πέρα η Νίκη μετριέται μεταξύ 3 και 5%, η Πλεύση Ελευθερίας το ίδιο, η Νέα Αριστερά μεταξύ 2 και 3,4% και οι Σπαρτιάτες μεταξύ 2 και 4%.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την πρόταση δυσπιστίας

Σε ερώτηση για το εάν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, επηρεάζει την ψήφο ενόψει ευρωεκλογών, το 37% απάντησε καθόλου, το 20% αρκετά και το 19% λίγο.

Ως προς τους κερδισμένους και τους χαμένους, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ.

Το 75% απαντά πως δεν έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση των Τεμπών, ενώ το 14% απαντά πως έχει πειστεί.

Ταυτόχρονα οι πολίτες δεν πείστηκαν ούτε με το αφήγημα πως «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα». Το 63% δηλώνει πως δεν έχει πειστεί για κάτι τέτοιο και μόλις το 22% πως έχει πειστεί σχετικά.

Από την άλλη, το 57% διαφωνεί με την πρόταση Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και διεξαγωγή εκλογών, ενώ το 26% συμφωνεί.

#Alpha #Νέα_Δημοκρατία #ευρωεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
, dimoskopisi-alco-proigeitai-i-nd--prokaloun-fthora-ta-tebi.htm
Τυχαία Θέματα