Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη η ΝΔ- Οι προβληματισμοί των ψηφοφόρων

Παραμένει στην πρώτη θέση η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση «ανοίγοντας» τη διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ,

το οποίο ακολουθεί. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ φαίνεται να ξεπερνά την Ελληνική Λύση, η οποία, το τελευταίο διάστημα, είχε σημειώσει άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12% και το ΚΚΕ στο 9,8%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 4,2%. Η Νίκη στο 3,6% και η Νέα Αριστερά στο 3,1%. Οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2,5%, οι Δημοκράτες στο 2%, το ΜέΡΑ25 στο 1,6%, η Φωνή Λογικής στο 1,4%, ο Κόσμος στο 1% ενώ το 2,8% απαντά «άλλο κόμμα».

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41% έναντι 40% του Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 36% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 33%. Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει ποσοστό 27%.

Στο ερώτημα ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 9%, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%.

Τι προβληματίζει τους Έλληνες;

Όσον αφορά την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, το 64% των ερωτηθέντων απαντάει πως η Ελλάδα έχει λάθος πορεία, ενώ το 31% απαντάει πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες καταγράφονται η ακρίβεια (33%), η οικονομία (27%), η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).

Όσον αφορά τις υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης, αυτές εντοπίζονται στον τομέα του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλότερες επιδόσεις της εντοπίζονται στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

#δημοσκόπηση #Metron_Analysis #ευρωεκλογές #προβλήματα #δημοτικότητα #Εκτίμηση_ψήφου
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-metron-analysis-proti-i-nd--oi-provlimatismoi-ton-psifoforon.htm
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Metron Analysis, Πρώτη, ΝΔ-,dimoskopisi Metron Analysis, proti, nd-