Διορθωτικές κινήσεις στα crypto- «Μπάσιμο» της Robinhood στην Ευρώπη

Σε κατοχύρωση των πρόσφατων ισχυρών κερδών τους προχωρούν οι επενδυτές στην crypto market, με το bitcoin να επιστρέφει σε επίπεδα πέριξ των 43.000 δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έσπασε διαδοχικά τα «φράγματα» των 43.000 και των 44.000 δολαρίων, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (7/12), το bitcoin σημειώνει πτώση 2,33% στα 43.008 δολάρια, αν και σε εβδομαδιαία βάση το δημοφιλές κρυπτονόμισμα καταγράφει

«άλμα» περίπου 14%. Αντίστοιχα, το ethereum υποχωρεί σήμερα κατά 0,59% στα 2.240,17 δολάρια και σε επίπεδο εβδομάδας κερδίζει άνω του 9%.

Στα υπόλοιπα βασικά κρυπτονομίσματα, το BNB υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στα 230,60 δολάρια, το cardano χάνει 1,14% στα 0,4343 δολάρια και το dogecoin κινείται χαμηλότερα κατά 9,12% στα 0,094108 δολάρια. Αντίθετα, το XRP ενισχύεται κατά 1,97% στα 0,63137 δολάρια και το solana καταγράφει άνοδο 2,48% στα 64,617 δολάρια.

Η είδηση που ξεχωρίζει σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αφορά την Robinhood, η οποία εγκαινιάζει υπηρεσία συναλλαγών κρυπτογράφησης στην ΕΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Robinhood λανσάρει μια λειτουργία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγοντας τα «φτερά» της εκτός ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» την ανάπτυξη από τις διεθνείς αγορές.

Η Robinhood είπε ότι το νέο της προϊόν θα επιτρέψει στους πελάτες να αγοράσουν, να πουλήσουν και να κρατήσουν κρυπτονομίσματα από μια γκάμα περισσότερων από 25 tokens, συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, ether, ripple, cardano, solana και polkadot. Η εταιρεία ευελπιστεί να προσφέρει περισσότερα tokens, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς και «πονταρίσματος» ή κερδών ανταμοιβών από τα crypto το 2024.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί τη δεύτερη σημαντική επέκταση της Robinhood εκτός των ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει συναλλαγές μετοχών για πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις αρχές του 2024. Η εταιρεία άνοιξε μια λίστα αναμονής στην Βρετανία την περασμένη εβδομάδα για την υπηρεσία, η οποία θα προσφέρει αποδόσεις έως και 5% στις καταθέσεις πελατών.

Η Robinhood προσπαθεί να δελεάσει τους χρήστες της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της, με τη δυνατότητα να κερδίζουν δωρεάν bitcoin για χρήστες που παραπέμπουν την εφαρμογή στους φίλους τους. Η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες έως και ένα bitcoin, με βάση ένα ποσοστό του μηνιαίου όγκου συναλλαγών τους και τον αριθμό των χρηστών που αναφέρονται κατά την εγγραφή τους.

Το «μπάσιμο» της Robinhood έρχεται καθώς πολλές μεγάλες εταιρείες κρυπτογράφησης στρέφονται προς την ΕΕ για ανάπτυξη, αφού αντιμετώπισαν μια δύσκολη περίοδο από τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει βάλει στο στόχαστρο αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Binance, με μηνύσεις για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin
Keywords
Τυχαία Θέματα