Διορθωτικές κινήσεις στην αγορά πετρελαίου πριν τη Fed

Απώλειες μεγαλύτερες του 1 δολαρίου καταγράφουν την Τετάρτη (20/9) οι τιμές του πετρελαίου, εν όψει της απόφασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) για τα επιτόκια. Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με το πότε θα φτάσουν τα επιτόκια στο peak τους και πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχουν στη ζήτηση ενέργειας.

Όπως αναφέρει το Reuters,

οι traders αναμένεται να αξιολογήσουν τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων. Η Fed, κατά πάσα πιθανότητα, θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά οι επενδυτές θα κάνουν focus στις δηλώσεις του επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed από εδώ και πέρα.

Στις σημερινές συναλλαγές, το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχωρεί κατά 1,46 δολάρια ή 1,55% στα 92,88 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate χάνει 1,43% ή 1,30 δολάρια στα 89,90 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Νοεμβρίου για το WTI κινείται πτωτικά κατά 1,38 δολάρια ή 1,53% στα 89,10 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές υποχωρούν, παρά τη μείωση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου 5,25 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (AEI). Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση της τάξης των 2,2 εκατ. βαρελιών.

«Αυξήσαμε την πρόβλεψή μας για το Brent από 93 δολάρια το βαρέλι σε 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς τώρα αναμένουμε συγκρατημένες αυξήσεις των αποθεμάτων. Ο βασικός λόγος είναι ότι η σημαντικά χαμηλότερη προσφορά του ΟΠΕΚ και η υψηλότερη ζήτηση αντιστάθμισαν περισσότερο τη σημαντικά υψηλότερη προσφορά των ΗΠΑ», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημερινό σημείωμά τους.

Ισχυρή πτώση κατά 3,76% σημειώνει η τιμή του φυσικού αερίου, η οποία διαμορφώνεται στα 2,741 δολάρια. Στα βασικά μέταλλα, ο χρυσός υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στα 1.953,45 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα το ασήμι ενισχύεται κατά 0,46% στα 23,565 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει άνοδο 0,48% στα 3,7648 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα