Διορθωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο μετά το διήμερο ράλι

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει η Λεωφόρος Αθηνών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης (21/12), έπειτα από τις δύο ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, οι οποίες οδήγησαν το Χρηματιστήριο πάνω από τις 1.300 μονάδες για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι κινήσεις συσσώρευσης, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Χ.Α. λόγω της εορταστικής ραστώνης, και ο χαμηλός τζίρος δεν επιτρέπουν ένα έντονο profit taking, τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται από την μέχρι στιγμής εικόνα.

Ορισμένοι

τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης λειτουργούν με τα κέρδη τους ως αντίβαρο για την εγχώρια αγορά, η οποία ναι μεν συντονίζεται με το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, ωστόσο η ένταση των πωλήσεων δεν είναι το ίδιο μεγάλη.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. φαίνεται να χάνει το ορόσημο των 1.300 μονάδων, αν και παραμένει πολύ κοντά σε αυτό.

Ειδικότερα, μετά από μία ώρα συναλλαγών ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,29% στις 1.298,09 μονάδες, ο FTSE 25 κινείται πτωτικά κατά 0,22% στις 3.145,93 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 1.084,26 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE 25, ισχυρότερη πτώση καταγράφουν η ΔΕΗ, η Jumbo, η Lamda Development και η ElvalHalcor.

Δείτε εδώ τους τίτλους με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο σύνολο του χρηματιστηριακού ταμπλό.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #PROFIT_TAKING #Γενικός_Δείκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα