Διώρυγα του Παναμά: Προστίθενται τρεις ακόμα ημερήσιες διελεύσεις

Οι ισχυρές ποσότητες βροχής επέτρεψαν στην Αρχή Διώρυγας του Παναμά (ACP) να προσθέσει τρεις επιπλέον χρονοθυρίδες (slots) ημερησίως στους υδατοφράκτες panamax, ανεβάζοντας το συνολικό ημερήσιο όριο διελεύσεων σε 27, το οποίο εξακολουθεί να υπολείπεται περισσότερο από 10 από το κανονικό μέγιστο όριο της διώρυγας, όμως αποτελεί ένδειξη ότι τα χειρότερα πέρασαν από την ξηρασία ρεκόρ που μαστίζει τη διώρυγα από τον περασμένο Ιούνιο.

Δύο πρόσθετες θέσεις θα προσφερθούν μέσω δημοπρασίας για τη διέλευση από 18 Μαρτίου και μετά και μια πρόσθετη θέση θα είναι

διαθέσιμη για ημερομηνίες διέλευσης από τις 25 Μαρτίου και μετά.

Όταν η διώρυγα λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα, μπορεί να εξυπηρετεί έως και 40 πλοία την ημέρα. Εκτός από τη μείωση των ημερήσιων διελεύσεων, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά έχει επίσης μειώσει το μέγιστο βύθισμα στους μεγαλύτερους υδατοφράκτες της κατά σχεδόν 2 μέτρα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 54 πλοία που περιμένουν να περάσουν από τη διώρυγα, ενώ τον περασμένο Αύγουστο είχαν φτάσει τον μέγιστο αριθμό των 160 πλοίων.

Τους τελευταίους 10 μήνες ένα τεράστιο μέρος του παγκόσμιου εμπορικού στόλου αποφεύγει τη διώρυγα λόγω της μεγάλης αναμονής και των υψηλών τελών διέλευσης.

#διώρυγα_του_Παναμά #ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ_ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
dioryga-tou-panama-prostithentai-treis-akoma-imerisies-dielefseis.htm
Τυχαία Θέματα