Δουδωνής: Παγκόσμια πρωτοτυπία να κρίνεται η αντιπολίτευση γιατί κάνει αντιπολίτευση

Νέα αντιπαράθεση δημιούργησε στην Ολομέλεια το ζήτημα της επιστολικής ψήφου και η στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής επικρατειας του ΠΑΣΟΚ, Π. Δουδωνής, απευθυνόμενος στον Μάκη Βοριδη, μίλησε για «παγκόσμια πρωτοτυπία» να μέμφεται ο υπουργός της κυβέρνησης που δε θα ψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο, την αντιπολίτευση «γιατί δε θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης».

Ειδικότερα, ο κ Δουδωνής είπε, μεταξύ άλλων, για τον κ. Βοριδη: «Είπατε

ως προς το ζήτημα της τροπολογίας ότι δεν έγινε και τίποτα, δεν αποτελεί σοβαρό θέμα το ότι είναι εκπρόθεσμη για να το συζητήσουμε στην επιτροπή ή στον δημόσιο διάλογο. Απλώς είναι εκλογική νομοθεσία και είναι και internal corporis γιατί το άρθρο 51 παρ. 4 μιλά για 2/3. Τα 2/3 πρέπει να τα γράφουμε σε μια χαρτοπετσέτα, όπως έγραφε κάποτε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας το κόμμα σας -που τότε δεν ήταν κόμμα σας».

«Αυτήν την τροπολογία - για την οποία λέτε ότι είναι κρίσιμος ο ρόλος μας - δεν είπε ο Πρωθυπουργός ότι θα την επανακαταθέσει μετά τις ευρωεκλογές; Σας ρωτώ: Γιατί δεν αποσύρετε την τροπολογία, που χρειάζεται 200 ψήφους για να περάσει, τη στιγμή που θα την επανακαταθέσετε;», συμπλήρωσε.

«Να σας πω γιατί δεν την αποσύρετε; Γιατί αυτή η Κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου ή μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη», είπε, καταλήγοντας.

Νωρίτερα, ο κ. Βορίδης είχε αναφερθεί στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου λέγοντας: «Είναι σοβαρή η στάση αυτή που τηρείτε για ένα τόσο μείζον ζήτημα όπως είναι η επιστολική ψήφος; Δε συμφωνείτε με την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές; Μην την ψηφίζετε. Ψηφίστε όμως το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, που στην επιτροπή το είχατε ψηφίσει».

«Η επιστολική ψήφος θα αποτιμηθεί στις ευρωεκλογές. Θα ξαναέρθει το θέμα. Ποια θα είναι στάση σας μετά από πέντε ή έξι μήνες; Στα μεγάλα ζητήματα δε χωρούν τακτικισμοί και τεχνάσματα. Κουράζουν τους πολίτες. Δεν μπορεί το αν είναι εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη η τροπολογία, να αποτελεί «φερετζέ» για κόμματα. Μήπως εξ αρχής δεν πιστεύατε την επιστολική ψήφο και μένετε τώρα έκθετοι; Αν δεν ψηφίσετε το νομοσχέδιο, πέφτουν οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι προσχηματική είναι η στάση σας.»

#ΔΟΥΔΩΝΗΣ #Πασοκ #Βορίδης #ΝΔ #Επιστολική_ψήφος #νομοσχέδιο
Keywords
Αναζητήσεις
doudonis-pagkosmia-prototypia-na-krinetai-i-antipolitefsi-giati-kanei-antipolitefsi.htm
Τυχαία Θέματα