Δυναμικό άνοιγμα στις ευρωαγορές- Κέρδη άνω του 3%

11:48 9/3/2022 - Πηγή: Reporter

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (9/3), με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις τιμές των εμπορευμάτων που αυξάνονται συνεχώς και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Στις πρώτες συναλλαγές, οι τράπεζες προσθέτουν 3,6% οδηγώντας τα κέρδη, αν και σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ

θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κλιμάκωση στη διεθνή απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η κίνηση κινδυνεύει να επιδεινώσει τις υπάρχουσες αυξήσεις τιμών λόγω των ανησυχιών για την προσφορά και τον πληθωρισμό, με το πετρέλαιο να «εκτοξεύεται».

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσεγγίζουν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα εταιρικά κέρδη συνεχίστηκαν σε όλη την Ευρώπη, με τις Vivendi, Adidas, Continental, Deutsche Post, L&G και Prudential μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που ανέφεραν αυξημένα έσοδα την Τετάρτη.

Στην κορυφή του Stoxx 600, οι μετοχές της Polymetal International σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 44% μετά την ανακοίνωση του αγγλο-ρωσικού ανθρακωρύχου ότι όλες οι δραστηριότητές του στη Ρωσία και το Καζακστάν συνεχίστηκαν απρόσκοπτα, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι στοχευμένες κυρώσεις εναντίον του είναι απίθανες.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 2,53% στις 425,52 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ εκτοξεύεται 4,04% στις 13.350,44 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 3,85% στις 6.196,84 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,87% στις 7.094,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ισχυρά ανοδικά 3,63%, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει σημαντικά κέρδη 3,15%, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 1,23%.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣDAX 30Stoxx Europe 600
Keywords
Τυχαία Θέματα