Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της Αθήνας

Tον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες καταστροφής από το Κέντρο της πρωτεύουσας.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας. Την εικόνα συμπληρώνουν οι Φλεγόμενοι κάδοι απορριμμάτων και οι μολότοφ που ανα διαστήματα πέφτουν «βροχή», ειδικά στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και γύρω από το υπουργείο Οικονομικών. Παγκάκια σπασμένα, πεζοδρόμια ξηλωμένα, προσόψεις τραπεζών και ξενοδοχείων κατεστραμένες, φωτεινοί σηματοδότες,

ακόμη και ψυγεία περιπτέρων σπασμένα.


Στις φλόγες παραδόθηκε είσοδος κτιρίου μετά από φωτιά σε εκδοτήριο της ΕΘΕΛ στην οδό Φιλελλήνων 4. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, ενώ ισχυρότατη είναι η παρουσία τους μέχρι και την Ομόνοια, ιδιαίτερα γύρω από τη Σόλωνος.


Στις φλόγες παραδόθηκαν το φυλάκιο των Ευζώνων στον περίβολο της Βουλής και το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στο πλάι του κτηρίου της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.


Άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα, περίπου 200 έως 300 άτομα, χρησιμοποιούν γυαλιά από βιτρίνες καταστημάτων και προσόψεις τραπεζών, μάρμαρα από πεζοδρόμια και παγκάκια, κατά των αστυνομικών δυνάμεων.


Εκτός από τα σκουπίδια που έχουν πάρει φωτιά σε πολλά σημεία, στις φλόγες έχουν τυλιχτεί τα τραπεζοκαθίσματα και η τέντα καφετέριας κοντά στο θέατρο Παλλάς. Η αστυνομία κατάφερε να σβήσει με πυροσβεστήρες τη φωτιά που ξέσπασε μπροστά στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας επί της οδού Κριεζώτου, όπου εξεράγη μία μολότοφ.


Ένταση επικράτησε όμως και άλλα σημεία του κέντρου, όπως στα Προπύλαια και την πλατεία Κοραή, σε σημεία της Σταδίου, της Ακαδημίας και της Ζαλοκώστα αλλά και στη γωνία Ακαδημίας και Πινδάρου, ενώ σποραδικά επεισόδια μέχρι και το απόγευμα σημειώνονταν και στη Σόλωνος και τους γύρω δρόμους.


Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Μητροπόλεως, με την ένταση να φτάνει σε κάποιες στιγμές ακόμη και μέχρι το Μοναστηράκι.


Η ίδια η πορεία ήταν ογκωδέστατη: Όταν η κεφαλή της έφτανε στο Σύνταγμα, ο κόσμος ακόμη μαζευόταν στην Ομόνοια.


Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 19 πολίτες και 17 αστυνομικοί, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 28 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.


Επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε ειδικό φρουρό που φορούσε πολιτικά και του έκλεψαν το υπηρεσιακό περίστροφο. Ο ειδικός φρουρός, που πήγαινε για ανάληψη υπηρεσίας, τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν τραυματισθεί 19 πολίτες και 17 αστυνομικοί, ο ένας εξ αυτών σοβαρά. Με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν οι 19 πολίτες στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός (14 εξ αυτών), στο Σωτηρία (3) στο Γενικό Κρατικό (1) και στο Τζάννειο (1) και ο ένας αστυνομικός στο 401.


Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Βουλή, φτάνοντας μέχρι και μπροστά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός


Φθορές σε τράπεζες στη Βουκουρεστίου, πυρκαγιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Ακαδημίας και στη Σόλωνος

Keywords
Τυχαία Θέματα